Sportiva transgender Laurel Hubberd, din Noua Zeelandă, va concura la Jocurile Olimpice

Sportiva transgender Laurel Hubberd, din Noua Zeelandă, va concura la Jocurile Olimpice
Citeste mai mult despre: sportiv transsexual, Jocurile Olimpice,
Data publicarii: 07 Mai 2021
Data actualizare: 07 Mai 2021
Laurel Hubbard este pe cale să devină primul transsexual acceptat să concureze la Jocurile Olimpice, după ce Federația Internațională de Haltere a modificat cerințele de calificare pentru evenimentul de la Tokio. 

Nu toți au privit cu ochi buni această modificare, o fostă halterofilă olimpică, Tracey Lambrechs, care a concurat de asemenea pentru Noua Zeelandă, spunând că este nedrept pentru celelalte femei. 

 

”Sunt dezamăgită, pentru toate celelalte femei care vor pierde la această categorie”, a spus Lambrechs, care a câștigat o medalie de bronz în 2018, la Commonwealth Games.

”Toată lumea își dorește egalitate pentru femei în sport, dar acum această egalitate ne este furată. Au venit la mine colege care mi-au spus: noi ce facem, nu este corect? Din păcate, nu putem face nimic pentru că de fiecare dată când am protestat ni s-a spus să păstrăm tăcerea”.

 

Hubbard (43 de ani) s-a născut bărbat dar a făcut tranziția pe când avea 30 de ani. Aceasta a concurat în cadrul competițiilor de haltere la categoria masculin, înainte de deveni femeie cu acte. 

 

Mulți oameni de știință au criticat, conform TMZ, criteriile pe care baza cărora a fost acceptată Hubbard, explicând faptul că transsexuali care au trecut prin pubertate ca bărbați, au avantaje de ordin fizic, precum masa osoasă sau densitatea musculară. 
 

 

Foto: Profimediaimages.ro, Instagram

 
Will Smith cu burtica la vedere! - Trending Review - episodul 66

 VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies