Statul pe cărbuni, ancheta semnată de Rareș Năstase la România, te iubesc!, lider de audiență

Statul pe cărbuni, ancheta semnată de Rareș Năstase la România, te iubesc!, lider de audiență
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 21 Noiembrie 2022
Data actualizare: 21 Noiembrie 2022
Rareș Năstase a adus duminică, la România, te iubesc!, ancheta „Statul pe cărbuni”, o analiză a situației din Valea Jiului, în care zeci de tone de huilă se extrag și ajung la export fără acte.

Reportajul a condus duminică seară topul preferințelor telespectatorilor și a înregistrat 6.5 puncte de rating și 19.7% cotă de piață în rândul publicului național, cu vârsta cuprinsă între 21 și 54 de ani, din categoriile ESOMAR ABCD, în timp ce poziția secundă a obținut 5.6 puncte de rating și 17.1% share. 

Depresiunea Petroșani, între munții Vulcan și Parâng, are, mai sus de orașul Lupeni, cariera Victoria, singura carieră de suprafață din Valea Jiului. Figurează în acte ca fiind închisă în 2006, la rând cu multe alte mine de subteran din zonă, în cadrul unui proces de sistare și conservare a mineritului, după cum explică administratorul care conduce Complexul Energetic Hunedoara

În teorie, cele 4 mine de subteran încă deschise, Lonea, Vulcan, Livezeni și Lupeni, alimentează cu huilă termocentrala Paroșeni. În practică, însă, situația e puțin diferită. În vara aceasta, de la cariera subsidiară Victoria, de suprafață, s-a excavat masiv cărbune.

Tot ceea ce se petrece și s-a derulat în acest an la cariera Victoria ar trebui investigat. Modul în care cărbunele se vinde, cu paravan, către particulari sau către Termocentrala Paroșeni trebuie cercetat și aflat cum poate fi vândut, cu acte, cărbune scos... fără acte. Emisiunea România, te iubesc! poate fi vizionată, în avans, pe VOYO.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies