Steve Jobs l-ar putea imprumuta pe Obama. Apple are o rezerva financiara mai mare decat cea a statului american

Steve Jobs l-ar putea imprumuta pe Obama. Apple are o rezerva financiara mai mare decat cea a statului american
Citeste mai mult despre: Barack Obama, criza financiara, Steve Jobs,
Data: 29 Iulie 2011
Chiar daca este putin probabil ca presedintele Barack Obama sa ii ceara un imprumut fondatorului Apple, este clar ca Steve Jobs are acum mai multi bani decat cea mai puternica economie din lume. Asa ca, in timp ce republicanii si democratii nu reusesc sa ajunga la o solutie comuna pentru a evita intrarea in incapacitate de plata, Trezoreria SUA mai are in cont doar 73,76 de miliarde de dolari, aproximativ cat rezerva de cash a Apple.

Datele financiare ale Apple arata ca, la finele lui iunie, compania are o rezerva financiara de 75,8 miliarde de dolari, scrie National Post. Evident, rezerva Apple nu poate fi comparata direct cu cea a SUA, insa, datele arata cat de puternica este compania condusa de Steve Jobs de cand a lansat iPhone in 2007.

Capitalizarea Apple a ajuns acum la 363 de miliarde de dolari, ceea ce face ca producatorul american sa fie a doua mare companie din lume dupa Exxon Mobil. Discutii aprinse Desi mai au doar cateva zile la dispozitie, pana pe 2 august, ca sa evite intrarea in incapacitate de plata, discutiile dintre republicani si democrati sunt in impas, iar Congresul trebuie sa aprobe cresterea plafonului de indatorare, pentru ca administratia sa se poata imprumuta si sa nu ramana fara bani.

In acelasi timp, traderii si executivii bancilor de pe Wall Street sunt tot mai ingrijorati de faptul ca Rezerva Federala a SUA nu vrea sa accepte si scenariul in care America trebuie sa se pregateasca pentru scaderea ratingului de tara sau intrarea in incapacitate de plata. Investitorii nu sunt nici ei mai optimisti si considera ca autoritatile au tot mai putine sanse sa ajunga la o intelegere care sa evite scaderea ratingului SUA.

Intra pe www.incont.ro ca sa citesti mai multe despre acest subiect la ordinea zilei!
Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO