Stirile PRO TV lanseaza astazi campania Romania Scandinava!

Stirile PRO TV lanseaza astazi campania Romania Scandinava!
Citeste mai mult despre: Stirile ProTV, campanie, Rares Nastase,
Data publicarii: 08 Septembrie 2015
Data actualizare: 08 Septembrie 2015
Stirile PRO TV lanseaza astazi, la ora 19:00, campania Romania Scandinava, care va face o analiza asupra romanilor care traiesc in paradisul tarilor scandinave, Suedia, Finlanda, Norvegia si Danemarca si cum aceste tari reprezinta un magnet pentru imigrantii Europei.

Sunt aproape 150.000 de romani in cele patru tari nordice, care detin secretul fericirii sociale. Cei mai multi dintre ei au gasit servicii generoase, un standard de  viata ridicat, politici egalitariste, conditii excelente in educatie si sanatate, dar exista si un procent mic de oameni saraci. Scandinavia devine insa si paradisul cersetorilor si hotilor. Oaze de bunastare, curatenie, ordine si disciplina sunt lovite de cativa ani de un urias val de cersetori, majoritatea romani. 

Rares Nastase, corespondent  Stirile Pro TV, a filmat in Suedia si Finlanda si a vazut prin ochii romanilor ce inseamna viata in tarile scandinave. 

Telespectatorii vor putea vedea incepand din seara aceasta, prin prisma povestilor unor romani, ce particularitati are viata in tarile de nord, cum traiesc, cum invata si muncesc oamenii din cele doua tari. 

“Am parcurs peste doua mii de kilometri in cele doua tari scandinave, unde am descoperit orase si locuri high-tech, dar si zone izolate, depopulate. Am vazut ca ambele popoare, suedez si finlandez, sunt interesate de importul de inteligenta, iar romanii care traiesc in tarile de nord sunt oameni extrem de capabili, care s-au integrat si traiesc frumos. Si nu le-a fost usor, nu e facil sa te integrezi acolo, cu atat mai mult fiind apreciat efortul lor de integrare. Si Suedia, si Finlanda au particularitatile lor, de la vremea capricioasa, la legislatia diferita de cea de la noi, sau la contactul uman, care uneori lipseste. Cei care vor sa intre corect in sistem sunt ajutati de autoritati, exista protectie sociala extrem de bine pusa la punct, dar au de parcurs multi pasi, cum ar fi invatarea limbii.” a declarat Rares Nastase.

Unii romani se integreaza corect si se adapteaza unor realitati diferite de restul Europei, altii invadeaza, stiu sa ocoleasca legea si castiga bani frumosi, iar toate acestea din bunavointa scandinavilor. In tari recunoscute pentru egalitate intre toti oamenii, romanii sunt printi si cersetori - unii traiesc pe insule cochete, iar altii in taberele mizere.

Prin ochii romanilor din Suedia si Finlanda vom vedea ce inseamna paradisul scandinav si ce se afla dincolo de mitul tarilor din nord, dar si care este efectul descinderii in valuri a cersetorilor romani adunati in Scandinavia din Vestul Europei si reactia tarilor care ii primesc.

“M-a surprins ca, de exemplu, in Finlanda copiii sunt ai societatii, nu ai familiei, si ii poti pierde usor daca cei mici se plang de rele tratamente. Sau ca, in Suedia, statul aloca trei mii de euro pe luna pentru ingrijirea unui batran si 30 de mii pentru ingrijirea unei persoane cu dizabilitati. M-au surprins insa si multe exemple negative, acei conationali care au venit cu tupeu si s-au instalat cu mana intinsa in mai toate comunitatile scandinave. Sunt atat de multi cersetori, si am surprins reactia societatilor dezvoltate, ce pare atat de inceata si blocata undeva intre confuzie, mila si teama.

Am inteles de ce copiii se adreseaza direct dascalilor lor la persoana a doua, fara ca asta sa insemne lipsa de respect sau de ce inculpatii vorbesc la per tu cu judecatorul, la tribunal.

Am vazut tari ale paradoxului. Cu oameni relaxati, dar eficienti, societati cu populatie mica, dar extrem de activa. Iar romanii integrati corect s-au adaptat treptat unui stil de viata diferit de cel din Vestul Europei, nu mai zic de cel din Romania.” a completat Rares. 

Primul reportaj din campania Romania Scandinava va fi difuzat in aceasta seara in cadrul Stirilor PRO TV de la ora 19:00. Campania va face referire pe rand la confort, fericire, relaxare, bunastare, dar si remuscare, mila, confuzie si teama.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!