De ce anume au nevoie barbatii pentru a fi fericiti. Un studiu da raspunsul total neasteptat

De ce anume au nevoie barbatii pentru a fi fericiti. Un studiu da raspunsul total neasteptat
Citeste mai mult despre: fericire, barbati,
Data: 21 Octombrie 2013
Barbatii au nevoie sa se intalneasca cu prietenii lor de doua ori pe saptamana pentru a fi fericiti, afirma un renumit profesor de psihologie de la Universitatea Oxford.

Potrivit profesorului Robin Dunbar, sanatatea si fericirea barbatilor cunosc imbunatatiri considerabile daca se intalnesc cu patru dintre prietenii lor, de doua ori pe saptamana.

Printre activitatile recomandate se numara sportul, discutiile, glumele si iesirile la o bere in oras.

Barbatii care isi mentin legaturile sociale sunt mai sanatosi, isi revin mai repede dupa o boala si tind sa fie mai generosi. in pofida acestor beneficii, doi barbati din cinci spun ca se intalnesc cu prietenii lor doar o data pe saptamana, iar o treime dintre barbati spun ca intampina dificultati in a-si vedea prietenii chiar si o data pe saptamana, informeaza dailymail.co.uk.

Studiul a aratat faptul ca barbatii au cu adevarat nevoie sa se vada fata in fata pentru a evita ca prietenia lor sa se erodeze si, mai important de atat, pentru a culege beneficiile asociate cu legaturile puternice de prietenie dintre barbati.

Un barbat petrece, in medie, aproape jumatate din timpul destinat activitatilor de socializare cu un cerc restrans de doar patru sau cinci prieteni apropiati - studiile sugereaza ca acest fapt este direct asociat cu tachinarile inspirate de acel grup si de beneficiile aduse de apartenenta la acesta.

Studiul a fost realizat de profesorul Robin Dunbar si a fost comandat de compania Guinness.

SURSA: MEDIAFAX
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO