STUDIU: Persoanele populare pe Facebook sunt, de fapt, nefericite si introvertite

STUDIU: Persoanele populare pe Facebook sunt, de fapt, nefericite si introvertite
Citeste mai mult despre: Facebook, fericire, personalitate,
Data: 19 Februarie 2014
Persoanele care au foarte multi prieteni pe reteaua de socializare Facebook sunt considerate a fi populare si fericite, insa, de fapt, sunt introvertite si manifesta un grad de bunastare mai scazut, se arata intr-o cercetare recenta.

Astfel, faptul de a avea sute de prieteni pe reteaua de socializare Facebook ar putea parea o dovada de popularitate si fericire, insa, de fapt, sugereaza chiar contrariul, potrivit dailymail.co.uk.

Cercetatorii de la Colby College din Maine au comparat trasaturile de personalitate cu nivelul de fericire al oamenilor, pe un esantion de aproximativ 16.000 de persoane, pe o perioada de patru ani.

Persoanele care, la inceputul studiului, au fost considerate extrovertite au inregistrat o imbunatatire graduala a starii de bunastare, dar, pe masura ce starile de bunastare si fericire cresteau, participantii deveneau mai introvertiti si retrasi.

Acest lucru sugereaza ca un numar mare de prieteni ii poate face, in cele din urma, pe utilizatorii Facebook mai putini sociabili si poate accentua starea de tristete - opusul a ceea ce se asteptau cercetatorii.

Christopher Soto, de la Colby College, autorul principal al studiului, a adaugat ca acest lucru s-ar putea intampla din cauza ca participantii simt nu mai au nevoie sa isi faca noi relatii.

Oamenii de stiinta au analizat trasaturile de personalitate si nivelul de bunastare in cazul a 16.367 de participanti, care au fost chestionati, in mod repetat, pe o perioada de patru ani.

Astfel, oamenii de stiinta au fost capabili sa analizeze ce aspecte ale personalitatii de la inceputul studiului au prezis starile de bunastare ulterioare si daca nivelul de bunastare de la inceputul studiului a fost asociat cu schimbarile de personalitate ulterioare.

Rezultatele au aratat ca persoanele "care au fost la inceput extrovertite, agreabile, constiincioase si stabile din punct de vedere emotional au devenit mai binedispuse". insa, in acelasi timp, deveneau mai introvertite.

Acest lucru sugereaza ca influenta personalitatii asupra bunastarii a fost "intr-un fel mai puternica" decat cea a bunastarii asupra personalitatii, dar amandoua au fost importante la formarea relatiilor. Studiul a fost publicat in Journal of Personality.

MEDIAFAX
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO