Șuier, câinele-lup care îl va proteja pe Papa Francisc, a încercat să-și facă selfie la TV (VIDEO)

Șuier, câinele-lup care îl va proteja pe Papa Francisc, a încercat să-și facă selfie la TV (VIDEO)
Autor: Dan L. Brumar
Data: 29 Mai 2019
Șuier, un câine-lup aflat în „dotarea” Poliției Române, este unul dintre cei mai iubiți câini din România. Patrupedul, care are peste 10.000 de admiratori pe Facebook, a încercat să-și facă selfie, în direct, în emisiunea La Măruță.

Șuier e una din mândriile Poliției Române. Patrupedul în vârstă de 3 ani și jumătate participă la mai toate misiunile poliției și se antrenează pentru a-și face singur selfie cu telefonul mobil. Copiii vor putea afla joi dacă Șuier a definitivat antrenamentul, în cadrul evenimentul Ziua Porților Deschise la Ministerul Afacerilor Interne. 

Între orele 8.00 și 14.00, copiii sunt așteptați să admire tehnica din dotarea Poliției Române și să-l încurajeze pe Șuier să reușească cel mai mare selfie realizat vreodată.

Patrupedul a încercat același lucru în emisiunea La Măruță, special pentru fanii emisiunii. Vezi mai jos dacă a reușit!

Câinele Șuier nu știa să latre

Câinele-lup Șuier a primit acest nume fiindcă atunci când era mic nu știa să latre.

„De mic nu știa să latre, scotea doar un șuierat. De aici m-am dus cu mintea la legenda steagului dacic și i-am pus numele Șuier”, a dezvăluit agentul-șef Lucian Bosînceanu, de la Centrul Chinologic Sibiu, care îl are în grijă pe Șuier de când acesta avea patru luni.

Citește și: Mesajul Papei Francisc pentru români înainte de vizita în țara noastră: „Dragi frați și surori din România”

Câinele Șuier îl va primi pe Papa Francisc

Patrupedul Poliției Române se va afla în dispozitivul de polițiști care îl va primi pe Papa Francisc la venirea sa în România. El se va asigura că Suveranul Pontif e în siguranță pe durata șederii sale în România. Provenit de la Centrul Chinologic Sibiu, Șuier a fost antrenat să detecteze substanțele interzise.

„Este cel mai complex domeniu în care poate fi pregătit un câine polițist și eu sunt mândru că pot face asta”, se arată pe pagina de Facebook a patrupedului.

Șuier, la Ziua Porților Deschise de la Ministerul Afacerilor Interne

Joi, 30 mai 2019, copiii sunt așteptați la sediul Ministerului de Interne din Piața Revoluției din București, unde au parte de multe surprize. Ei vor putea vedea cum se face schimbul de gardă la Jandarmeria Română, cum arată un elicopter pe interior, autospecialele de intervenție și bărcile rapide ale Poliției de Frontieră. Totodată, cei mici vor avea ocazia rară de a-și face permis de conducere valabil o zi.

FULLSCREEN
Șuier, câinele-lup care îl va proteja pe Papa Francisc, a încercat să-și facă selfie la TV (VIDEO)
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO