Suma colosală încasată de Angelina Jolie după ce a scos la licitație un tablou primit de la Brad Pitt

Suma colosală încasată de Angelina Jolie după ce a scos la licitație un tablou primit de la Brad Pitt
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 02 Martie 2021
Data actualizare: 02 Martie 2021
Angelina Jolie a făcut o mică avere după ce a scos la licitație un tablou pictat de fostul premier britanic Winston Churchill. Lucrarea, care înfățișează un apus de soare peste moscheea Koutoubia din Maroc, a fost primită în dar de la Brad Pitt. 

Tabloul a fost vândut de celebra casă de licitații Christie’s pentru suma de 11,5 milioane de dolari, scrie Page Six

Licitația a avut loc luni, iar cumpărătorul și-a dorit să rămână anonim. Se știe doar că este vorba despre un colecționar belgian, care a mai cumpărat două tablouri semnate de Churchill în cadrul licitației organizate la Londra. 

Tabloul, intitulat „Tower of the Koutoubia Mosque”, a fost pictat în 1943 și dăruit de Winston Churchill lui Franklin D. Roosevelt, fost președinte al Americii. 

Brad Pitt l-a cumpărat în 2011 de la M.S.Rau, un dealer de antichități, din New Orleans. Actorul a plătit atunci 2.95 milioane de dolari pe tabloul pe care i l-a făcut cadou Angelinei Jolie

Suma cu care a fost vândut tabloul a depăşit cu mult estimările și a înregistrat un record. Precedentul record pentru un tablou semnat de Churchill a fost de 2,5 milioane de dolari. 

Angelina Jolie s-a despărțit de Brad Pitt în 2016 și, de atunci, este în plin proces de divorț. Cei doi au împreună trei copii biologici, Shiloh, Vivienne și Knox, dar și trei adoptați: Maddox, Pax și Zahara.

Fotografii: Getty Images

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans. Vezi și noua ofertă de filme și seriale, doar pe voyo.ro!

Vezi și VIDEO: Cum să faci cele mai tari ședințe foto

alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies