Suma exorbitantă pe care actorii din ”Friends” o primesc anual pentru redifuzarea serialului

Suma exorbitantă pe care actorii din Friends o primesc anual pentru redifuzarea serialului
Data publicarii: 10 Ianuarie 2019
Data actualizare: 10 Ianuarie 2019
Deși s-a terminat acum 15 ani, serialul ”Friends”/”Prietenii tăi” rămâne una dintre cele mai populare producții TV din toate timpurile.

Chiar și acum, sitcomul continuă să înregistreze încasări uriașe, din drepturile de redifuzare. Prin urmare, nu doar șefii Warner Bros sunt încântați de succesul fără sfârșit al serialului, ci și actorii care au jucat în rolurile principale.

Citește și: Episodul final din "Prietenii tai" a fost vizionat de un numar de telespectatori cat de doua ori populatia Romaniei

La un moment dat, actorii din ”Friends” câștigau câte un milion de dolari pe episod

Când cei șase actori din celebrul sitcom au semnat primele contracte, fiecare dintre aceștia primea câte 22.500 de dolari pe episod. În sezonul doi, fiecare a semnat un contract separat, iar din sezonul trei, încurajați de David Schwimmer, aceștia și-au renegociat constant salariile astfel că, în sezonul patru, fiecare primea 85.000 de dolari, în sezonul cinci - 100.000 de dolari, în sezonul șase - 125.000 de dolari, în sezonul șapte și opt - 750.000 de dolari. Astfel, în sezoanele nouă și zece, s-a ajuns ca Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matthew Perry și Matt LeBlanc să primească câte un milion de dolari pentru fiecare episod.

Suma pare imensă doar că, la ora actuală, actorii din ”Prietenii tăi” câștigă mult mai bine din redifuzarea serialului decât în al zecelea sezon (când au primit 18 milioane de dolari pentru 18 episoade).

Astfel, conform contractului cu Warner Bros, protagoniștii primesc în continuare două procente din profitul serialului. Conform unor rapoarte, sitcomul generează și acum încasări masive, de un miliard pe an, ceea ce înseamnă că fiecare actor se îmbogățește anual cu 20 de milioane de dolari. 

În ciuda faptului că au avut salarii și drepturi de autor egale, protagoniștii din ”Friends” au avut drumuri diferite în carieră. Astfel, Jennifer Aniston este acum cea mai bogată actriță din ”Friends”, cu o avere estimată la 170 milioane de dolari. Courteney Cox o urmează - cu 120 milioane de dolari, David Schwimmer are 85 milioane de dolari, iar Matthew Perry - 80 milioane de dolari. Lisa Kudrow are în conturi 70 milioane de dolari, în timp ce Matt LaBlanc este cel mai puțin înstărit dintre cei șase, cu 60 milioane de dolari.

Foto: Facebook
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!