Supravieţuitorul la Pro Tv

Supravieţuitorul la Pro Tv
Citeste mai mult despre: Supravietuitorul, Sergiu Nicolaescu,
Data publicarii: 23 Decembrie 2008
Data actualizare: 23 Decembrie 2008
După 27 de ani de la ultimele aventuri ale celui mai cunoscut Comisar al cinematografiei româneşti, Sergiu Nicolaescu revine la Pro Tv cu Supravieţuitorul, o producţie a MediaPro Pictures. Lungmetrajul va fi difuzat simbata, 27 decembrie, începând cu ora 20.30

Cel de-al 72-lea film al regizorului Sergiu Nicolaescu şi cel de-al şaselea al seriei, Supravieţuitorul, readuce în atenţia publicului povestea celebrului Moldovan, desfăşurata de această dată pe două planuri temporale. Acţiunea debutează la sfârşitul anilor ’70, când comisarul, ajuns la maturitate, se confruntă cu vechi duşmani ai tinereţii, şi se intercalează cu secvenţe din anii ’40, unde Moldovan se întoarce adeseori cu gândul, rememorând întâmplări dintr-un trecut îndepărtat.

În această nouă producţie regizorului i se alătură nume mari ale cinematografiei romanesti precum Jean Constantin, George Mihăiţă, Ion Dichiseanu si Vladimir Gaitan, dar şi vedete mai tinere: Lucian Viziru, Loredana, Cristina Rus şi frumoasa Ileana Lazariuc, care apare intr-o deja celebra scenă nud. Distribuţia este întregită de actorul ceh Petr Falc, care a fost ales datorită asemănării sale cu Nicolaescu pentru a-l interpreta pe Moldovan la tinereţe.

Filmările care au durat 41 de zile s-au desfăşurat în 12 locaţii importante printre care centrul istoric al Pragăi, Palatul Snagov, teatrul Odeon sau studiourile MediaPro de la Buftea. Echipa s-a confruntat cu diverse accidentări ale actorilor şi cu temperaturi de peste 35 de grade, fapt care a îngreunat filmările. Nu mai puţin de 67 de maşini de epocă şi 300 de costume  au făcut parte din recuzita de care s-au folosit cei 45 de actori şi 84 de membri ai echipei de producţie, pentru a pune în scenă întâmplările palpitante ale Comisarului.

Eroul lui Nicolaescu este inspirat dintr-un personaj real din viaţa regizorului: Gheorghe Cambrea, fratele mai mic al mamei sale, deasemnea poliţist.  „Era un om extrem de interesant. Avea maşină, un Buick identic cu cel din film. Era foarte comunicativ şi stăpânea la perfecţie două limbi – de fapt, două dialecte româneşti: cel golănesc şi cel de domn”, îşi aminteşte Nicolaescu.

Cu toate că îşi admiră unchiul foarte mult, regizorul recunoaşte că i-a fost destul de greu să se muleze pe carcaterul acestuia. „Comisarul a fost un tip de erou care a prins foarte bine. Eu nu am un merit special pentru asta, în afara faptului că l-am jucat. Comisarul nu era genul meu, era mult mai comunicativ decât mine.” Noua producţie îl aduce însă pe Moldovan mai aproape de sufletul lui Nicolaescu: „În ultimul film eu ma joc pe mine”, a mărturisit regizorul la lansarea peliculei.

Vezi aici interviuri exclusive cu actorii din Supravieţuitorul!
alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies