Surpriza de la Bacalaureat: o eleva de 19 ani si-a trimis mama sa dea examen in locul ei. Deghizarea, aproape perfecta. Ce a dat-o de gol

Surpriza de la Bacalaureat: o eleva de 19 ani si-a trimis mama sa dea examen in locul ei. Deghizarea, aproape perfecta. Ce a dat-o de gol
Citeste mai mult despre: Bacalaureat, examene, Franta, frauda,
Data: 21 Iunie 2013
O femeie din Franta a fost surprinsa de supraveghetori in timp ce incerca sa dea examen in locul fiicei sale la limba engleza.

Femeia, pe nume Caroline D., a incercat sa pacaleasca pe toata lumea ca este mai tanara: s-a machiat in asa fel incat sa semene cat mai mult cu fiica ei, s-a imbracat cu o pereche de blugi cu talie joasa si s-a prezentat asa la bacalaureat.

Deghizarea femeii in varsta de 52 de ani, care a vrut sa treaca drept fiica ei de 19 ani, Laetitia, a fost un adevarat succes si era cat pe ce sa ii amageasca pe profesori.  

Tentativa de frauda a dat gres, insa, pentru ca un supraveghetor si-a adus aminte ca a vazut-o pe fiica ei la un examen de filosofie, cu cateva zile mai inainte, scrie The Daily Telegraph. Profesorul a chemat politia imediat, iar femeia a fost nevoita sa recunoasca inselaciunea, explicand ca a vrut doar sa o ajute pe fiica ei sa aiba o nota mai mare la Bac.

Francezii nu glumesc deloc cu astfel de tentative de fraudare a examenului. Caroline, 52 de ani, risca acum o amenda de aproape 9.000 de euro si trei ani de inchisoare pentru frauda. In plus, fiicei sale, Laetitia, i-ar putea fi interzis sa dea examene oficiale timp de 5 ani.

Aceasta stire vine in contextul in care autoritatile franceze isi propun sa descurajeze copiatul in scoli. Astfel, mai multe detectoare de telefoane mobile au fost instalate de curand in salile de examen din Franta.

Sursa: telegraph.co.uk
Vezi episoade in intregime pe
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO