Tamara Buciuceanu, regina comediei românești, a avut o viață de poveste

Tamara Buciuceanu, regina comediei românești, a avut o viață de poveste
Data publicarii: 16 Octombrie 2019
Data actualizare: 16 Octombrie 2019
Pe 15 octombrie, la vârsta de 90 de ani, actrița Tamara Buciuceanu a trecut în neființă, devenind una dintre legendele scenei românești.

Supranumită ”regina comediei românești”, Tamara Buciuceanu a avut o carieră impresionantă, care s-a întins de-a lungul a 60 de ani. Născută pe 10 august 1929, în Basarabia, într-o familie de profesori, cu cinci copii, aceasta a ajuns în România după cel de-al Doilea Război Mondial. 

Pe cât de exuberantă și deschisă a fost pe scenă, ”doamna comediei românești” a păstrat cea mai mare discreție asupra vieții personale. Căsătorită, dar fără copii, Tamara Buciuceanu s-a bucurat însă de nepoți și strănepoți. 

O altă mare doamnă a scenei, Stela Popescu, povestea despre turneele din străinătate și succesul spectacolelor în care juca Tamara Buciuceanu:

“În Australia este un fenomen, când a intrat Tamara s-a ridicat toată sala în picioare și nu mai conteneau aplauzele. Când am mai jucat și Chirita a fost o chestie cutremurătoare și acum mi se ridică părul pe mine când imi aduc aminte. Peste tot unde mergem, Tamara este un punct uriaș de atracție, oameni care au plecat demult din țară își aduc aminte nu numai de ea, de tot ce se cheama teatru în România”.

Urmăriți, mai jos, un documentar de excepție despre viața actriței Tamara Buciuceanu. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies