Cine este Edmond, tânărul care, în fiecare seară, pune muzica clasică celor din cartierul Armenesc

Cine este Edmond, tânărul care, în fiecare seară, pune muzica clasică celor din cartierul Armenesc
Autor: Maria Rusu
Data: 30 Aprilie 2020
Pe Edmond l-am cunoscut la intersecția dintre strada Armenească și strada Semilunei, undeva aproape de biserica Armenească. El este absolvent al Facultății de Științe Politice a Universității București, iar în prezent este directorul unui ONG, care întreține zi de zi un dialog istoric pe tema viețuirii urbane de calitate. 

Edmond a reușit să aducă o rază de speranță în viețile celor din cartierul Armenesc. În fiecare seară, de la 20:30 la 21:00, urcă o boxă foarte mare pe geam la etajul doi și încântă străzile adiacente cu muzică clasică. Oamenii și-au creat un obicei, o jumătate de oră în care se desprind de realitatea dură pe care o trăim, și se aduna cu cânii, bicicletele sau rolele, păstrând distanța socială, în mica piațetă. 

Era prea multe liniște și mi-am spus că trebuie să fac ceva…. Am ajuns să pun de aproape o luna muzică dintr-o boxă mare pentru un cartier întreg. Mi s-a părut că oamenii stau în casă de atâta timp, e foarte multă frică, și ar fi bine ca oamenii să se bucure, pentru că muzica vindecă. Eu aleg muzica foarte atent, în funcție de vremea de afară, în funcție de tot ce se întâmplă în jurul nostru. Este o formă de a apropia oamenii de un alt tip de a trăi în mijlocul orașului.” ne-a povestit Edmond.

Fiecare seară se termină cu aplauze și mulțumiri din partea vecinilor lui Edmond, iar oamenii par să plece acasă într-o stare mai bună și mai caldă decât cea cu care veniseră. Cât despre programul de muzică, am fost asigurați că vom avea parte de aceeași atmosferă placută până la finalul restricțiilor de circulație, în fiecare seară de la 20:30 la 21:00. 
Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO