Tara bogata, angajam popor! – un reportaj marca Romania, te iubesc!

Tara bogata, angajam popor! ndash; un reportaj marca Romania, te iubesc!
Citeste mai mult despre: Romania, te iubesc!, ProTV,
Data: 13 Octombrie 2017
Rares Nastase, corespondent special Stirile PRO TV, prezinta, duminica la Romania, te iubesc!, un reportaj amanuntit despre criza nationala de forta de munca ce se acutizeaza si ne afecteaza zilnic, pe fiecare in parte.

Statisticile arata oficial faptul ca suntem 19 milioane de romani, insa cifrele scad de la an la an. Mirajul strainatatii are efecte dezastruoase asupra fortei de munca bine calificate, implicit si asupra economiei tarii.  

Dupa ce a prezentat numeroase exemple de romani care au reusit in strainatate si au descoperit retetele prin care sa se integreze in sistemele de munca si in societatile in care au ales sa traiasca, Rares si-a concentrat de aceasta data atentia asupra situatiei din Romania si cum se prezinta forta de munca in acest moment.

”Am filmat in ultimii ani foarte multi romani stabiliti prin alte tari europene. Am vazut ce inseamna exodul, cine sunt cei care pleaca. Asa ca acum am vrut sa vad si cine a mai ramas sa munceasca la noi, cum se descurca tara, in contextul in care vorbim de o migratie masiva, inceputa inca din anii 90. Duminica facem o radiografie minutioasa a economiei romanesti, ce se ascunde, de fapt, dincolo de cresterile economice anuntate de catre autoritati. Analizam criza de forta de munca, pe fondul unei depopulari accentuate si a emigrarii masive. Cerem solutii si explicatii de la fosti si actuali guvernanti. Am fost aproape 23 de milioane, imediat dupa Revolutie, si astazi, in scripte, am ramas 19 milioane. Doar oficial, pentru ca in realitate consider ca numarul e mult mai mic, la ora la care difuzam reportajul. Si mai rau e ca, dintre cei ramasi, muncesc mai putin de 5 milioane. Ei tin in spate toata economia. Cumva, un roman, tine “in spate” alti trei. Dezvoltam in schimb un trai la limita supravietuirii, mentinem enclave de saracie, in care e mai bine sa fii asistat social, si in care munca a fost scoasa din ecuatie”, a spus Rares Nastase despre fenomenul care pune stapanire pe Romania.

Care este legatura intre plecarea romanilor in occident si aparitia enclavelor de saracie de la sate, comune si chiar orase, vedem duminica aceasta, de la ora 18:00, intr-o noua editie Romania, te iubesc!”.

Tu cand ai spus ultima data Romania, te iubesc?

Toate reportajele pot fi urmarite pe www.romaniateiubesc.stirileprotv.ro.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO