Țara care a declarat război costumelor de baie, pe motiv că sunt indecente

Țara care a declarat război costumelor de baie, pe motiv că sunt indecente
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 26 Septembrie 2018
Data actualizare: 26 Septembrie 2018
Vacanțele nu vor mai fi ce au fost în Bali, o țară minusculă cu peisaje și monumente superbe din arhipelagul indonezian. Autoritățile de aici vor interzice purtarea costumelor de baie în multe zone ale insulei, pe motiv că sunt indecente.

Bali trăiește din turism și depinde de veniturile generate anual de cele cinci milioane de vizitatori. Însă, orice calcul economic se oprește când vine vorba de protejarea monumentelor istorice. Autoritățile din această țară nu-i mai tolerează pe turiștii care se fotografiază în posturi indecente, în costume de baie sau bikini în preajma monumentelor sacre. Localnicii sunt revoltați și spun că acest comportament e tot mai des întâlnit. Iar în Bali intră tot mai mulți turiști. Cei mai blamați sunt turiștii occidentali, care nu știu să respecte trecutul și istoria locurilor pe care le vizitează, conform Daily Express.

Astfel, autoritățile din Bali vor lua măsuri drastice și vor impune o anumită ținută vizitatorilor monumentelor turistice importante. Conform lui Tjokorda Oka Artha Sukawati, consilierul guvernatorului din Bali, turiștii vor fi însoțiți de personal calificat în turism atunci când vor să viziteze templele hinduse. 

„Calitatea turiștilor e diferită acum de cum era înainte, iar asta se întâmplă din cauza faptului că suntem mai deschiși ca niciodată în fața turiștilor, așa că vin prea mulți”, a spus acesta, conform news.com.au.

Reprezentantul guvernatorului din Bali a precizat că au fost o sumedenie de incidente în anii trecuți, când oamenii au tratat cu lipsă de respect monumentele religioase ale țării. Acesta a dat exemplul unei turiste care a postat pe contul ei de Instagram o fotografie pe care cineva i-a făcut-o la „Porțile Raiului”, în fața templului Lempuyang, chiar în timpul erupției vulcanului Agung. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

That’s what I call one in a lifetime photo ❤️???? #KarinaKapris #Bali #volcano

A post shared by Karina Kapris Dubai (@karina.kapris) on

Autoritățile din Bali au privit această erupție ca pe o calamitate naturală, în urma căreia au fost nevoite să evacueze peste 43.000 de persoane. Conform acestora, nu era niciun motiv de amuzament, iar locul ales pentru a imortaliza acest eveniment a fost considerat total nepotrivit.

La fel de controversată a fost și postarea realizată de o turistă daneză, care s-a lăsat fotografiată șezând pe altarul sfânt al templului Puhur Luhur Batukaru. Tronul este dedicat celei mai importante zeițe din hinduismul balinez, Dumnezeul suprem – Acintya (sau Tunggal). Cine se așează e acest tron săvârșește o mare ofensă la adresa poporului din Bali.

Main photo: Courtney Arndt
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!