Tara fara glie – o ancheta marca Romania, te iubesc!, duminica, la PRO TV

Tara fara glie ndash; o ancheta marca Romania, te iubesc!, duminica, la PRO TV
Data publicarii: 18 Mai 2018
Data actualizare: 18 Mai 2018
Duminica aceasta, de la ora 18:00, Cosmin Savu prezinta telespectatorilor o ancheta despre situatia agriculturii romanesti, care are parte de investitori din umbra de peste hotare. Cosmin a calatorit in toata tara si a vizitat puncte cheie pentru a afla cine sunt gruparile transfrontaliere care incearca sa profite de pasivitatea autoritatilor si acapareaza pamanturile.

Ne aflam in epoca in care resursele alimentare sunt limitate si sunt in centrul unor lupte pentru supravietuire si putere. Terenurile romanesti sunt roditoare si au ape care uda pamanturile pe zone intinse. Calitatea pamanturilor, dar si pretul mic al vanzarii acestora au adus intreprinzatori din toata lumea care cumpara Romania bucata cu bucata, in fiecare zi. Reprezentantii statului roman habar n-au cine sunt proprietarii terenurilor si dau neputinciosi din umeri.

„Libanezi, iranieni, cetateni rusi, dar si americani, acestia sunt jucatorii de pe piata de agribusiness din Romania. Faramitarea terenurilor, dar si un mod iresponsabil de control din partea statului roman a condus la o situatie dificila pentru agricultura romaneasca. Insula Mare a Brailei este cea mai mare ferma din Europa, dar si una dintre cele mai moderne si bine administrate companii de exploatare a pamantului. Asta o face si foarte atractiva pentru potentiali investitori. Cine a pus ochii pe Insula Mare a Brailei, vedeti duminica la Romania, te iubesc!”, a declarat Cosmin Savu.

Cum raspund autoritatile, dar si ce se intampla pe teren ramane de vazut numai la PRO TV.

Tu cand ai spus ultima data Romania, te iubesc?

Toate reportajele pot fi urmarite pe romaniateiubesc.stirileprotv.ro si pe protvplus.ro.

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies