Tara in care femeile nu au nici un drept. Arabia Saudita face progrese majore

Tara in care femeile nu au nici un drept. Arabia Saudita face progrese majore
Citeste mai mult despre: Arabia Saudita, islam, licenta de condus,
Autor: Mihai Burlacu
Data publicarii: 05 Iunie 2018
Data actualizare: 05 Iunie 2018
10 femei din Arabia Saudita au primit licenta pentru a conduce, tara care interzicea vehement acest drept femeilor.

Dupa ani la rand in care femeile din Arabia Saudita au fost lipsite de orice fel de drept, cateva femei din Regat au primit permisul de conducere. 

Este un gest major facut de tara araba care ani la rand a fost condamnata de lumea occidentala ca nu acorda drepturi egale intre cele doua sexe si ca femeile din aceasta tara sunt asuprite si torturate din cauza religiei extremiste. 

Sofatul pentru femeile din Arabia Saudita a fost un vis care se pare in sfarsit ca a devenit realitate.

Dupa ani la rand in care femeile din tara araba au fost nevoite sa-si angajeze sofer personal, sa foloseasca taxi-ul, sau sa apeleze la rude pentru a se transporta dintr-un loc in altul, statul islamic a acordad 10 permise de conducere pentru cateva dintre ele. 

Potrivit datelor TIME, guvernul a declarat ca femeilor ce le-a fost acordata licenta pentru a conduce, au obtinut deja permisul in alte tari precum SUA, Marea Britanie, Liban sau Canada. Femeile au fost nevoite sa treaca printr-un examen de condus si unul oftalmologic.

Statul Islamic sustine ca va acorda pana la sfarsitul acestei saptamani aproximativ 2000 de permise de conducere pentru femei, intr-un comunicat de presa din partea Ministerului.

Cu toate acestea, femeilor le sunt interzise o multime de lucruri in Arabia Saudita, care pentru lumea occidentala sunt normale. In prezent femeilor din statul islamic le este interzis sa solicite pasaport, sa interactioneze cu alti barbati sau sa ia decizii singure.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies