Tatăl lui Avicii, despre moartea fiului său: „N-a fost sinucidere planificată, ci, mai degrabă un accident rutier”

Tatăl lui Avicii, despre moartea fiului său: N-a fost sinucidere planificată, ci, mai degrabă un accident rutier
Klas Bergling a vorbit despre fiu lui. FOTO: Profimediaimages.ro/Getty
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 04 Iulie 2019
Data actualizare: 04 Iulie 2019
Klas Bergling explică într-un interviu propria părere despre sinuciderea fiului său, cunoscutul Tim Bergling (DJ Avicii).

La mai bine de un an de la dispariția prematură a fiului său, Klas Bergling și-a deschis sufletul pentru CNN. Într-un interviu acordat celebrului post TV, tatăl lui DJ Avicii a comparat moartea muzicianului cu un accident rutier. 

Klas Bergling susține că Tim nu și-a plănuit moartea, ci aceasta a survenit pe fondul stilului său de viață și a luptei neîncetate pe care DJ-ul a dus-o împotriva dependenței de substanțe și a depresiei.

Părerea noastră nu este că el și-a planificat această sinucidere. A fost, mai degrabă, ca un accident rutier. Multe lucruri s-au întâmplat și au intrat în aceeași stație, ca să spun așa, și l-au făcut să piardă controlul”, a declarat Klas Bergling.

Citește și: Familia lui DJ Avicii a luat o decizie de apreciat la aproape un an de la moartea muzicianului

FOTO: Getty Images

Bărbatul a dezvăluit că fiul lui îl suna mereu când intra într-o situație aparent fără ieșire. Uneori vorbea cu fiul său ore în șir, însă nu și-a imaginat că Tim va ajunge vreodată să-și piardă rațiunea și să apeleze la un gest extrem.

Fundație în memoria lui Avicii

Părinții lui Tim au creat Fundația Tim Bergling, în memoria celui care a fost fiul lor. Prin intermediul fundației, ei vor să ofere suport și consiliere persoanelor care au tendințe suicidale sau care se confruntă cu afecțiuni mintale.

„Ar trebui să ne considerăm norocoși, fiindcă am primit atât de multă dragoste din partea tuturor. Sunt mulți oameni care lucrează în teren și fac o treabă fantastică, dar trebuie să vină ceva de sus, de la nivel politic, care să facă acest demers să meargă într-o direcție. Dorința mea este să realizăm o schimbare, ca oamenii tineri să beneficieze de ajutor de timpuriu, când problemele sunt încă mici”, a spus Klas Bergling.

Avicii și-a pus capăt zilelor în aprilie 2018

Tim Bergling (Avicii) s-a sinucis în aprilie 2018, în Muscat, capitala Omanului. Muzicianul acuzase probleme de sănătate mintală și depresie încă din 2016, când a renunțat să mai meargă în turnee.

Vezi și: Cele mai stilate fiice de rockeri
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies