Tatăl lui Michael Jackson a murit. Zece momente prețioase din ultimul an de viață al lui Joe Jackson

Tatăl lui Michael Jackson a murit. Zece momente prețioase din ultimul an de viață al lui Joe Jackson
Autor: Dan L. Brumar
Data: 28 Iunie 2018
Joseph Walter Jackson a murit miercuri dimineață la vârsta de 89 de ani. Tatăl regelui muzicii pop a rememorat momente emoționante din viața lui, consemnate într-un jurnal îngrijit de publicistul său oficial. Iată zece dintre ele, din ultimul an de viață!

Tatăl lui Michael Jackson, bolnav de cancer pancreatic, a murit la nouă ani de la dispariția fulgerătoare a superstarului muzicii pop. În 2009, pe 25 iunie, se stingea din viață Michael, în urma unui stop cardiac. Joseph Jackson a suferit enorm atunci și și-a plâns ani al rând fiul. Acum, fondatorul formației The Jackson 5 a murit și el și a ales să o facă în singurătate. Joe le-a interzis tuturor să-l vegheze pe patul de moarte.

În ultimul an de viață, Joe Jackson a retrăit câteva din evenimentele importante ale existenței lui, puse pe hârtie de publicistul său oficial Angel Howansky. Joe Jackson nu și-a scris întotdeauna singur textele. În ultimele luni de viață el le dicta celei care i-a fost alături în ultimii zece ani.

25 iunie 2017. Patriarhul familiei Jackson consemna în jurnalul său cât de mult îi lipsește Michael, poate cel mai drag fiu al său, care în acea zi împlinea opt ani de când i-a părăsit pe toți cei dragi lui. „S-a tot spus că durerea dispare odată ce trece timpul, dar nu e adevărat. Durerea crește, dar cumva învăț să trăiesc cu ea. Azi e aniversarea zilei în care tu ai plecat. Vei fi iubit pentru totdeauna și ne vei lipsi”, scrie Joe.

30 iunie 2017. „Am făcut accident de mașină. Sunt bine”, nota Joe Jackson în jurnalul său online. Bătrânul Joe mărturisea că a scăpat ca prin minune, fără nicio zgârietură, după ce o altă mașină le-a tăiat calea lui și asistentului său.

18 august 2017. Găsește printre lucrurile sale personale o felicitare transmisă de nepotul său, Donte Jackson, care îl emoționează peste măsură. E vorba de un mesaj pe care tânărul jucător de fotbal american i l-a transmis de ziua lui. Donte, azi în vârstă de 22 de ani, este acreditat drept nepotul său, însă nu se știe sigur cine sunt părinții. Presa de peste Ocean a speculat că Donte e, de fapt, fiul secret al lui Michael Jackson.

5 septembrie 2017. Moment emoționant pentru Joe Jackson, consemnat în jurnalul său. Capul familiei Jackson își amintește de Laura Bretan, care a stat lângă el și i-a cântat în ziua în care a împlinit 88 de ani (26 iulie). „Un cadou special de ziua mea, Laura Bretan a fost la petrecere, a stat lângă mine și a cântat doar pentru mine cu vocea ei superbă. Dumnezeu ți-a dat un dar prețios, hrănește-l, prețuiește-l, fiindcă lumea întreagă de așteaptă!”.

28 octombrie 2017. Face o vizită-fulger la una din reședințele familiei, din Calabasas, California. Aici a locuit mulți ani soția lui Joe, Katherine, împreună cu o parte din nepoții ei. În 2010, soții Jackson au decis să se despartă. În octombrie 2017, Joe vizitează imensa locuință, cândva plină de copii și nepoți, care acum era complet goală. 

„Camerele lui Prince și Paris sunt goale. Au crescut repede și s-au mutat. Soția mea, Katherine, nu mai e aici. Amintirile ne permit să călătorim în trecut, visele – în viitor. La vârsta mea, mă întorc în astfel de locuri pentru a reaprinde aceste momente prețioase pe care le-am iubit”, scrie Joe.

13 noiembrie 2017. „Învață regulile și încalcă-le”, este mesajul pe care Joe i-l transmite în acestă zi nepotului său Prince Michael Blanket II. Prince este cel de-al treilea fiu al regelui muzicii pop, care azi are 16 ani. „Dragul meu, Blanket. Tu ești ca tatăl tău, în multe privințe, și îmi amintești cel mai mult de el. Bucură-te de viață, urmărește multe filme bune, rămâi sănătos și ține minte: chiar te iubesc!”.

25 ianuarie 2018. Joe postează o fotografie cu toții fiii lui, făcută în perioada de început a trupei Jackson 5. „Alte vremuri, alte locuri. Visurile sunt ceea ce faci din ele. Așa că, visați măreț și rămâneți concentrați! Când vine vorba de visurile tale, te poți împiedica și cădea, dar singurul mod în care ele pot muri este dacă le abandonezi tu”, scrie Joe Jackson.

18 februarie 2018. „Strănepoții mei, bodyguarzii meu”. Joe se mândrește cu strănepoții lui, gemenii fiului său mai mare Jackie. „Cea mai mare binecuvântare la cei 90 de ani ai mei (încă neîmpliniți - n.r.) este să ai aproape o familie cu mulți copii, nepoți și strănepoți. Am petrecut ieri momente prețioase cu cei doi gemeni, copiii fiului meu mai mare Jackie”.

8 aprilie 2018. Joe Jackson rememorează momente frumoase din mariajul său cu Katherine, mama a zece din cei 11 copii ai săi. Joe mai are o fiică, Joh’Vonnie Jackson, în urma relației extraconjugale pe care a avut-o cu Cheryl Terrel. 

27 mai 2018. Starea de sănătate a lui Joe Jackson se deteriorează. Fondatorul trupei Jackson 5 a ținut la secret faptul că suferă de cancer pancreatic. În această zi notează în jurnalul său cât de mândru e de tatăl lui, Samuel Jackson, și cât de mândru s-a simțit și părintele lui de ascensiunea fulminantă a lui Michael. 

„Amintiți-vă că părinții voștri nu au trăit ușor. Tratați-i în același mod în care vreți să se poarte și copiii voștri cu voi! Sau, altfel spus: tratați-vă copiii în același fel în care ați vrut să se poarte și părinții voștri cu voi”.

19 iunie 2018. Publicistul oficial al lui Joe notează în jurnalul patriarhului familiei Jackson un citat atribuit acestuia referitor la apusurile de soare. În această lună starea de sănătate a lui Joe este critică, presa află că acesta suferă de cancer în ultima fază, iar familia sa nu este lăsată să ajungă la patul acestuia.

„Am văzut mai multe apusuri de soare decât mi-au mai rămas de văzut. Soarele răsare când e timpul potrivit și, indiferent dacă îți place sau nu, apune la momentul potrivit. Visezi? Oprește-te din visare și vino să vezi apusul! E mai frumos decât toate visele”. A fost ultima consemnare în jurnal.

Joe Jackson s-a stins din viață pe 27 iunie 2018, într-o clinică medicală din Las Vegas.

Photo credit: jwjackson

FULLSCREEN
Tatăl lui Michael Jackson a murit. Zece momente prețioase din ultimul an de viață al lui Joe Jackson
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies