Tatăl româncei care a ajuns în finală la Suedezii au talent: „Eva e născută pentru a fi pe scenă”

Tatăl româncei care a ajuns în finală la Suedezii au talent: bdquo;Eva e născută pentru a fi pe scenă
Autor: Dan L. Brumar
Data: 15 Aprilie 2019
Eva Jumătate a reușit, la cei 10 ani ai săi, să ofere două momente de neuitat pe scena de la „Suedezii au talent” (Talang). După prestația din finala show-ului, românca a ajuns să fie recunoscută de toată lumea pe stradă și invitată la diverse evenimente muzicale.

A primit Goldez Buzz în prima audiție a show-ului Suedezii au talent 2019 (Talang) și a ajuns direct în finală. Nu s-a putut impune în fața lui Micke Holm, care a câștigat sezonul 9. Însă, Eva Jumătate, fiica unor medici români stabiliți în Suedia, a câștigat mai mult decât o finală de concurs de talente.

Într-un interviu pentru PROTV.RO, tatăl Evei, Sorin Jumătate, vorbește despre cum a crescut notorietatea fiicei sale, ce înseamnă pentru ea această experiență și ce planuri de viitor are. Totodată, Sorin Jumătate a dezvăluit în ce context au plecat din țară, el și soția sa, și ce înseamnă pentru ei acasă.

Cum s-a schimbat viața Evei, după finala Suedezii au talent? Cum se simte ea acum, după ce a fost apreciată la scară largă?

„Nu pot spune că viața Evei s-a schimbat dramatic după aventura de la Talang. Într-adevăr, vocea ei s-a făcut auzită în toată lumea. Sunt comentarii foarte frumoase din toate colțurile lumii după ce videoclipul Evei a fost lansat pe Got Talent Global. Însă pregătirile pentru musicalul Matilda la Opera din Malmö nu i-au dat prea mult răgaz. A avut premiera duminica trecută și a fost extraordinar. Eva e născută pentru a fi pe scenă. Matilda -The Musical se joacă până la începutul lunii iunie. Abia după aceea se poate relaxa cu adevărat.”  

Eva, în musicalul Matilda. Colecție personală

„După Talang a primit foarte multe oferte de a concerta la anumite evenimente, printre care la Ambasadele României și Suediei și de Ziua Copilului. Este invitată să coopereze cu Televiziunea de Stat a Suediei într-un program pentru copii în timpul vacanței de vară. De asemenea, va concerta cu unul dintre cei mai mari pianiști ai Suediei în luna august.”   

„Eva e foarte încântată de numărul fanilor pe care îi are pe Instagram. E fericită când lumea, mai ales copiii, o recunoaște pe stradă sau prin magazine și o îmbrățișează sau o solicită pentru o poză. Până și eu și soția ne bucurăm de celebritate: foarte mulți pacienți ne recunosc numele și ne felicită pentru reușitele Evei.”  

Vezi A I C I prima audiție a Evei la Suedezii au talent!

Știm că muzica a fost visul ei de la 5-6 ani. Care sunt planurile familiei în ceea ce o privește, având în vedere că ați văzut deja la ce nivel se situează?  

„În ceea ce privește viitorul Evei e greu de spus la această vârstă. Ea face totul din plăcere și fără prea mari eforturi. E ca o joacă pentru ea. Știm cu toții că viața de artist nu e cea mai ușoară și, de aceea, nu încercăm să o forțăm pe calea aceasta. Eva singură va decide ce e mai bine pentru ea. Noi o vom sprijini în ceea ce face. Visul ei este să devină o mare artistă și să concerteze pe cele mai mari arene ale lumii. Dar mai e mult până departe.”

Eva Jumătate, acasă. Colecție personală

Eva s-a născut în Suedia. Vorbește limba suedeză ca un nativ. Cum se descurcă în română? 

„Eva s-a născut la două luni după ce ne-am stabilit în Suedia. Este atât cetățean suedez, cât și cetățean român. Vorbește perfect suedeza și bine româna, ca și ceilalți doi copii ai noștri, David (14 ani) și Sofia (5 ani).”

Bănuim că nu vreți ca Eva să ignore cartea. Cum se descurcă la școală și ce-i place cel mai mult? 

„Eva iubește școala, însă nu și matematica. Îi plac limba suedeză, limba engleză, istoria și, bineînțeles, sportul și muzica. Merge la o școală de stat, care se află la 500 de metri de casa noastră.”

Părinții Evei au fost în culise la Suedezii au talent

Raluca și Sorin Jumătate sunt doi dintre cei circa 50.000 de medici români care, în ultimii zece ani, au plecat din țară pentru condiții mai bune de muncă. S-au stabilit în Suedia, după ce au cumpănit bine dacă să plece sau nu. Sorin Jumătate este medic ortoped la Spitalul Central de Urgență Kristianstad. 

Soția sa este medic cardiolog și lucrează în cadrul secției de cardiologie a Spitalului Universitar Skane. Amândoi au fost medici rezidenți în București, dar au decis să-și ia fiul cel mare, David, și să încerce un nou început în Scandinavia.

Să vorbim despre mami și tati... De ce ați ales Suedia ca loc în care să vă exercitați profesia?  

„Am ajuns în Suedia datorită unui coleg de facultate, cetățean suedez cu origine română. Nu ne-a fost ușor să luăm decizia de a părăsi țara. Am încercat, am lucrat aproape trei ani ca medici rezidenți în București. Am tolerat, am îndurat, am muncit câte 10-12 ore pe zi, însă nu era de ajuns. Lipseau relațiile, contactele, o vorbă bună de sus pentru a primi post de specialist mai târziu.” 

Ce înseamnă Suedia pentru familia Jumătate? Dar România?

„Cultura și metalitatea suedeză sunt foarte diferite de ale noastre. Nu te vei duce niciodată să-i ceri vecinului două lingurițe de zahăr până mâine, când mergi la cumpărături, cum nu vei merge în vizită neinvitat. Însă te adaptezi pentru că este noua ta țară și casă. Și românul se adaptează mai peste tot. Viața este mult mai liniștită aici, ai timp pentru familie, sport, vacanțe.”  

Familia Jumătate, de data aceasta întreagă. Colecție personală

România există în inimile nostre, în inimile tuturor românilor, oriunde am fi. E locul unde ne-am născut și copilărit. Unde am mers prima zi la școală și unde ne-am îndrăgostit pentru prima oară. E acel ceva care acum lipsește. Spiritul sărbătorilor de Paște și Crăciun nu există nicăieri ca-n România. Poate asta ne lipsește cel mai mult. În aceste perioade ne e dor cel mai mult de casă.” 

„Însă copiii noștri sunt mult mai suedezi decât sunt români. Pentru ei aici e acasă și este de înțeles. Aici le este prima zi de școală, prima dragoste... viitorul.”

Care ar putea fi motivul care v-ar putea determina să vă întoarceți în România?  

„Despre întoarcerea în țară vă pot spune doar că… acolo unde îți sunt copiii, acolo sunt casa ta și țara ta.”  

Vezi mai jos un GOLDEN BUZZ de excepție și la Românii au talent!

FULLSCREEN
Tatăl româncei care a ajuns în finală la Suedezii au talent: „Eva e născută pentru a fi pe scenă”
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies