Tayla Clement, femeia care nu a zâmbit niciodată, dar se declară fericită

Tayla Clement, femeia care nu a zâmbit niciodată, dar se declară fericită
Tayla Clement a devenit o sursă de inspirație pentru oameni din întreaga lume. FOTO: @taylaclement
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 12 Ianuarie 2022
Data actualizare: 12 Ianuarie 2022
Are 24 de ani și toată viața ei a fost privată de un dar pe care-l au 99,99% dintre pământeni: zâmbetul. După șase tentative de suicid, Tayla Clement a găsit un motiv serios pentru care vrea să trăiască.

Tayla Clement este o tânără din Christchurch, Noua Zeelandă, care s-a născut cu o afecțiune cunoscută de medici sub numele de picior strâmb. Asta nu a împiedicat-o să facă înot până la vârsta de 18 ani.

Însă, părinții ei au descoperit, în jurul vârstei de patru luni, că nu-și poate mișca mușchii feței atunci când plânge. Neurologul pediatru Paul Shillito i-a pus un diagnostic dur, Sindrom Moebius, o boală neurologică congenitală rară, caracterizată prin paralizie facială periferică.

Fetița nu putea să zâmbescă, iar părinții ei au intrat în alertă. Ani la rând au încercat o serie de operații estetice, menite să-i redea lui Tayla zâmbetul pe care nu l-a cunoscut niciodată.

Toate intervențiile au eșuat, iar tânăra a ajuns subiect de bârfă, bullying și batjocură pentru copiii și adolescenții cu care intra în contact.

Femeia care nu poate să zâmbească a încercat să-și ia viața

Eșecul operațiilor au adus-o pe Tayla Clement în pragul depresiei. În perioada 2015-2016, ea a încercat de șase ori să-și curme viața din cauza dizabilității sale. 
 


Vezi în GALERIA FOTO cum arăta tânăra în coplărie!

În pragul disperării, tânăra și-a găsit un scop în viață practicând fitness și aruncarea greutății. În 2018 a fost invitată să concureze la Melbourne, unde a stabilit un record mondial la arucarea greutății, în cadrul Victorian State Championships. Un an mai târziu a bătut recordul mondial, cu o aruncare de 8,28 metri, la Campionatele Naționale pentru sportivii paralimpici.

Tayla Clement se declară fericită, deși nu poate să zâmbească

Cu 19.000 de fani pe Instagram, Tayla Clement a devenit o figură extrem de populară în lumea întreagă. Ea susține că eșecul operațiilor a fost o binecuvântare, fiindcă i-a oferit șansa de a deveni o voce și o speranță pentru alți oameni cu dizabilități.

Anul trecut a fost cea mai fericită și mai emoționantă perioadă din viața mea. Nu credem că se poate mai bine. Privind în urmă, cu siguranță, îmi limitam potențialul atât mental, cât și fizic, în ceea ce privește creșterea personală și profesională. Până astăzi, lucrurile pe care le-am propus și oportunitățile care mi-au fost prezentate pentru a începe 2022 au depășit deja tot ceea ce credeam că este posibil”, s-a confesat femeia pe Instagram.

Fotografii: @taylaclement

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!