Televiziunea nord-coreeană, imagini fără precedent cu Kim Jong Un ”slăbit” și lipsit de vlagă

Televiziunea nord-coreeană, imagini fără precedent cu Kim Jong Un slăbit și lipsit de vlagă
Citeste mai mult despre: Kim Jong Un, slab,
Data publicarii: 28 Iunie 2021
Data actualizare: 14 Noiembrie 2021
Într-o transmisie fără precedent, televiziunea publică din Coreea de Nord a discutat despre starea de sănătate a liderului Kim Jong Un, precizând că starea slăbită a acestuia ”frânge inima poporului”.

Televiziunea, care este controlată drastic, a citat un rezident neindentificat din Pyongyang, spunând că toată lumea care trăiește în Coreea de Nord este ”cu inima frântă” după ce a văzut imaginile cu Kim care, în mod evident, e mult mai slab.

 

Starea de sănătate a lui Kim Jong Un a fost discutată îndelung pe plan internațional, mai ales că un deces pe nepusă masă ar ridica întrebări cât privește succesiunea și stabilitatea țării.

 

Liderul nord-coreean a fost mult timp supraponderal, doar că în ultima vreme pare să fi slăbit foarte mult. Unii observatori apreciază că acesta, care are o înălțime de 1,72 m, a slăbit aproape 20 de kilograme din cele 150, cât avea.  

 

De regulă, viața personală a lui Kim este tabu pentru media de stat din Coreea de Nord, dar acum KCTV a difuzat un clip în care un cetățean pretindea că toată lumea din țară este cu ”inima frântă” când îl vede așa ”slăbit”. ”Toată lumea lăcrimează când vorbește despre asta”.

 

 

Analiștii citați de dailymail spun că Pyongyang se folosește de felul în care arată Kim Jong Un pentru a-l ridica în slăvi pe acesta și a-l portretiza ca un lider ”devotat și muncitor”, în condițiile în care țara se zbate în pragul unei crize alimentare. 

Foto: Getty
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies