Poți primi 900.000 de dolari și un automobil Tesla dacă reușești să faci acest lucru

Poți primi 900.000 de dolari și un automobil Tesla dacă reușești să faci acest lucru
Citeste mai mult despre: tesla,
Data: 15 Ianuarie 2019
Crezi că poți sparge sistemul de securitate al unui automobil Tesla Model 3? Acum nu numai că ai ocazia asta, dar poți câștiga și 900.000 de dolari dacă reușești. 

E prima dată în istoria competiției Pwn2Own (o foarte cunoscută competiție de hacking etic) când organizatorii oferă premii atât de mari în bani. Potrivit ediției americane a revistei Forbes, premiile din acest an variază între 35.000 și 900.000 de dolari. 

„Cu cât task-ul e mai dificil, cu atât premiul va fi mai mare”, au declarat organizatorii pentru Forbes. 

Astfel, premiul cel mai mic, cel de 35.000 de dolari, va fi oferit unui hacker care va reuși să intre în sistemul de infotainment al automobillului. De cealaltă parte, premiul cel mare va merge spre un hacker (sau o echipă de hackeri) care va reuși să spargă gateway-ul Tesla (gateway-ul funcționează ca un soi de hub central pentru controlul datelor cu care operează modelul 3), autopilotul Tesla sau VCSEC-ul (responsabil, printre altele, de sistemul de alarmă).

De obicei hackerii etici au ca misiune să pătrundă într-un sistem sau într-o reţea de calculatoare în numele proprietarilor acestora, în scopul găsirii vulnerabilităţilor de securitate pe care un hacker real ar putea să le exploateze. Aproape toate companiile mari de tech au hackeri in-house sau hackeri-consultanți, a căror misiune e tocmai să identifice potențiale breșe de securitate. 

Prin urmare, implicațiile din viața reală ale rezultatelor unor asemenea concursuri de hacking etic sunt extrem de utile. De exemplu, dacă un hacker din viața reală ar sparge gateway-ul mașinii sau VCSEC-ul, atunci el ar putea controla foarte multe dintre funcțiile mașinii. Lucrurile ar fi și mai grave dacă un hacker adevărat ar reuși să preia controlul autopilotului mașinii.

Organizatorii Pwn20wn au anunțat că hacker-ul care va reuși să pună mâna pe premiul de 900.000 de dolari va putea pleca acasă și cu automobilul Tesla. 

Pwn20wn are loc anual în Vancuver, Canada. În acest an competiția va avea loc în luna martie.
Vezi episoade in intregime pe
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO