Toata lumea a observat capsele de la buzunarul blugilor, dar putini stiu la ce folosesc. Care este explicatia

Toata lumea a observat capsele de la buzunarul blugilor, dar putini stiu la ce folosesc. Care este explicatia
Citeste mai mult despre: buzunare, blugi, capse, intrebuintare,
Data: 27 Aprilie 2017
Blugii sunt un articol vestimentar esential in garderoba noastra. Ca sa arate foarte bine cand ii purtam este necesar sa ii ingrijim, dar trebuie sa stim si cateva detalii importante despre ei.

Citeste si: Crezi ca stii la ce foloseste buzunarul mic de la blugi? Nu, nu este pentru banii marunti. Explicatia este cu totul alta

Daca toata lumea stie le ce foloseste buzunarul mic de la blugi, este timpul sa stim si care este de fapt rolul capselor de la buzunare. Foarte multi le considera inestetice si fara folos, dar de fapt sunt la fel de folositoare la fel ca oricare alt element care compune o pereche de jeansi.

Nu sunt de decor si sunt folositi la toate perechile de bulgi cu un scop. Istoria blugilor ne confirma acest lucru: Jensii erau inainte purtati de clasa muncitoare care expusa la munca fizica dura, iar buzunarele se rupeau imediat. Problema a aparut dupa ce muncitorii au inceput sa se planga ca au nevoie de acele buzunare, dar cusaturile de desprind prea repede.

Un croitor local pe numele lui Jacob Davis a avut ideea ca prinda buzunarele cu acele capse ca sa nu mai cedeze atat de repede. Acest lucru se intampla in anul 1873, iar Jacob descoperise adevarata solutie pentru problema muncitorilor. Pentru ca a fost considerata geniala, croitorul a avrut sa o inregistreze, dar nu a avut suficienti bani, asa ca i-a scris lui Levi Strauss si l-a rugat sa se ocupe el.

De atunci blugii au aceste capse, care par sa fie de un real folos si in zilele noastre.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies