Toate aceste celebrități răpuse de droguri mai au un lucru straniu în comun

Toate aceste celebrități răpuse de droguri mai au un lucru straniu în comun
Autor: Dan Brumar
Data: 30 Iulie 2018
Celebritatea este o povară prea grea pentru mulți artiști care au ascensiuni fulminante în carieră. Unii dintre ei sfârșesc înainte de a oferi lumii toată dovada talentului lor.

Cât de mult costă să fii star? De cele mai multe ori prețul e prea mare, iar aceste vedete n-au avut ocazia să afle răspunsul la timp. Starurile de la Hollywood, de pe Broadway sau care domină topurile muzicale cad prea ușor în patima drogurilor, alcoolului și vieții dezorganizate. Iată câteva celebrități care au încheiat conturile cu viața mult prea devreme fiindcă n-au găsit acel echilibru între faimă și cumpătare! Toate au un lucru straniu în comun.

Amy Winehouse

Cântăreața și compozitoarea britanică a fost considerată una dintre cele mai talentate și conștiincioase artiste ale secolului. Talentul ei depășea cu mult calitățile solistelor de vârsta ei. 2008 a fost un an fantastic pentru Amy, care a câștigat nu mai puțin de cinci premii Grammy. În ediția din 2009 a Guinnes Book, Amy a fost declarată cea mai premiată artistă britanică. În ciuda talentului și faimei sale, Amy nu a putut sta deoparte de droguri, la care a ajuns prin intermediul soțului ei de atunci, Blake Fielder-Civil. Acesta mărturisea într-un interviu că el a fost acela care a introdus-o pe artistă în lumea degradantă a stupefiantelor.

„Am folosit heroină împreună, ca dependenții, vreme de patru luni. Apoi eu am intrat la închisoare. Cât timp eu am fost la pușcărie, situația ei a fost mai gravă. Când am ieșit, mi s-a spus că dacă o iubesc ar trebui să divorțez de ea, să o eliberez. Și așa am făcut”, spune fostul ei soț.

Amy a fost dependentă de droguri de mare risc, însă în paralel consuma alcool în exces. De fapt, în ziua morții sale – 23 iulie 2011 – ea nu se atinsese de stupefiante. Decesul a survenit în urma unei intoxicații cu alcool, din cauza unui consum exagerat de băuturi spirtoase, după o lună în care nu pusese nicio picătură de alcool în gură.

Jimi Hendrix

Considerat de revista Rolling Stone cel mai bun chitarist al lumii, Jimi Hendrix a avut o viață extrem de dezordonată. A început să bea imediat ce s-a întors din armată, iar alcoolul l-a transformat într-un om violent și șovăitor. În aceeași perioadă avea să experimenteze droguri psihedelice, cannabis, hașiș, amfetamine și, ocazional, cocaină. În turnee, nu se lipsea niciodată de marijuana, LSD și o paletă largă de amfetamine.

Un star rock deja, Hendrix va consuma toată viața lui stupefiante pentru a experimenta noi stări. Moartea sa, survenită în 18 septembrie 1970, avea să acopere cu un văl negru geniul creator al celui mai talentat chitarist din lume. Hendrix a fost găsit de iubita lui, Monika Dannemann, fără suflare la marginea patului. Conform raportului întocmit de medici, chitaristul s-a înecat cu propria vomă, în care specialiștii au găsit urme de medicamente sedative

Cu o seară înainte, Hedrix și iubita lui luaseră cina împreună și băuseră o sticlă de vin. După publicarea raportului medical, Dannemann a mărturisit că Hendrix înghițise nouă somnifere din flaconul ei, care erau de 18 ori mai puternice decât doza recomandată.

Janis Joplin

„Perla” muzicii rock, soul și blues, Janis Joplin s-a stins din viață la 16 zile după Jimi Hendrix. Pe 4 octombrie 1970, cântăreața și compozitoarea americană a fost găsită decedată în camera ei de hotel în care era cazată la Hollywood. Cauza morții – supradoză de heroină și intoxicație cu alcool. Janis trebuia să înregistreze o melodie în studio și i-a îngrijorat pe cei din staff-ul ei când nu a apărut la ora stabilită. Cadavrul ei a fost descoperit pe seară, de managerul ei, John Cooke.

Joplin avea o voce unică și a fost comparată cu Elvis Presley la ușurința cu care magnetiza publicul. Însă armele ei muzicale au fost mai slabe decât patima pentru stupefiante și alcool, care i-au măcinat corpul încă de la vârste fragede. În 1965 ajunsese să cântărească 40 de kilograme, moment în care a decis să-și schimbe stilul de viață. A renunțat la droguri doar pentru o scurtă vreme. O supradoză a pus capăt carierei unei artiste care ar fi putut deveni cea mai mare cântăreață din toate timpurile. Avea doar 27 de ani.

Kurt Cobain

Fondatorul trupei Nirvana s-a stins din viață la 8 aprilie 1994, în Seattle, la capătul unei lungi perioade în care s-a luptat cu dependența de heroină, cu depresia și cu o afecțiune pulmonară. Chitaristul a fost găsit decedat în locuința sa, cu o plagă împușcată la nivelul bărbiei. În ciuda faptului că a lăsat un bilet de adio, au fost persoane din anturajul său care încă mai cred că nu a fost vorba de o sinucidere.

În anul în care s-au împlinit 24 de ani de la dispariția sa, familia chitaristului a inaugurat o expoziție cu lucruri personale care i-au aparținut lui Cobain. În ultima lună a vieții sale, Kurt a avut o serie de tendințe suicidale. În martie 1994, chitaristul s-a încuiat în camera sa cu o armă în mână. În urma intervenției poliției, care i-a confiscat arma și pastilele pe care le deținea, Cobain a declarat că nu voia să-și pună capăt zilelor, ci doar să se ascundă soția lui, Courntey Love. Trei săptămâni mai târziu a fost găsit împușcat.

Kristen Marie Pfaff

O tânără muziciană, care a evoluat în trupa de rock alternativ Hole, a fost găsită decedată în apartamentul ei în dimineața de 16 iunie 1994. Lângă patul ei au fost găsite mai multe seringi și accesorii folosite de consumatorii de droguri. Conform raportului medical, Kristen a murit din cauza unei intoxicații cu opiacee. Moartea sa a survenit la două luni după cea a lui Kurt Cobain, cu care era prietenă.

Fondatorul trupei Hole, Eric Erlandson, ultimul care a văzut-o în viață pe Kristen, avea de declare mai târziu: „Recunosc că am făcut câteva greșeli cu anumite persoane, iar acele persoane au murit din cauza greșelilor mele stupide. Și vreau să mă folosesc de această ocazie pentru ca alți oameni să nu facă aceleași greșeli ca mine și să înceapă să înțeleagă”, a mărturisit Erlandson, dând de înțeles că știa de dependența de stupefiante a lui Kristen.

Jim Morrison

Vocalistul trupei The Doors a ținut prima pagină a ziarelor din întreaga lume ani la rând după tragica sa moarte (3 iulie 1971). Varianta oficială este că solistul a murit în urma unui stop cardiac, în cadă. Muzicianul se afla la Paris, unde iubita lui, Pamela Courson, îi închiriase un apartament. Mulți ani după moartea sa au apărut mărturii noi, iar cea mai controversată și mai greu de acceptat de fanii și apropiații lui a fost aceea venită din partea unui patron de club de noapte din Paris.

Versiunea sa, menționată într-o carte publicată de jurnalistul francez Sam Bernett, spune că Jim Morrison a murit pe o toaletă în localul lui, după o supradoză de heroină. 

Pamela Susan Courson

Partenera de viață a lui Jim Morrison nu a avut o soartă mai bună. După ce a susținut că ea l-a găsit pe solist decedat în cadă, Pamela a fost găsită moartă în apartamentul ei din Los Angeles, în 27 aprilie 1974. Cauza morții: supradoză de heroină. După moarte, Pamela a fost incinerată, iar cenușa ei a fost depusă la un cimitir din Santa Ana. Pe placa comemorativă stă și acum scris Pamela Susan Morrison, în ciuda faptului că ea nu a fost niciodată căsătorită cu vocalistul trupei The Doors.

Pamela a moștenit mai toată averea lui Morrison, însă după moartea ei aceasta a fost subiect de dispute între părinții ei și părinții lui Jim. După o serie de conflicte juridice, cele două părți au decis să impartă în mod egal ceea ce a rămas de pe urma copiilor lor.

Gary Mervin Thain

Chitaristul neo-zeelandez, cunoscut pentru munca sa în cadrul trupei Uriah Heep, s-a stins din viață la 8 decembrie 1975. El era dependent de droguri, iar lipsa lui de seriozitate și refuzul de a renunța la stupefiante i-au determinat pe cei de la Uriah Heep să renunțe la serviciile lui.

Gary a fost înlocuit în trupă de John Wetton, bassist și vocalist al trupei King Crimson. Acel an a fost cumplit pentru chitarist, care s-a afundat și mai mult în consumul de droguri. Acesta a murit din cauza unei supradoze de heroină, în apartamentul său

Megan Jennifer Conolly

Actrița australiană, care a debutat în 1990 cu rolul Kathleen în drama romantică The Crossing, alături de Russel Crowe, a murit la 6 septembrie 2001 din cauza unei supradoze de heroină. Nu a apucat să cunoască faima, însă în scurta ei carieră de actor a interpretat-o pe Rebecca Nash în serialul de televiziune Home and away. La scurt timp după ce a intrat în lumea cinematografiei a renunțat la film pentru a se dedica meseriei de crainic de televiziune. Avea doar 27 de ani.

De fapt, toți acești artiști și personalități ale scenei au în comun, pe lângă dependența de droguri, și faptul că au murit la aceeași vârstă: 27 de ani. Pe lista celebrităților care au părăsit prematur această lume, însă la aceeași vârstă, se află mult mai multe nume, chiar dacă altele au fost cauzele dispariției lor. Toate aceste nume se găsesc într-o carte, scrisă de Josh Hunter și Eric Segalstad, publicată la editura Random House.

FULLSCREEN
Toate aceste celebrități răpuse de droguri mai au un lucru straniu în comun
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO