Toate informațiile importante legate de vaccinul rusesc despre care s-a declarat că are eficacitate 100%

Toate informațiile importante legate de vaccinul rusesc despre care s-a declarat că are eficacitate 100%
Citeste mai mult despre: coronavirus, Rusia, vaccin,
Data publicarii: 20 Ianuarie 2021
Data actualizare: 24 Ianuarie 2021
Un vaccin împotriva COVID-19, cunoscut sub numele de EpiVacCorona, al doilea înregistrat în Rusia, s-a dovedit „100% eficient” în studiile din faza incipientă, au declarat pentru mass-media locală cei de la Rospotrebnadzor - Serviciul federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației din Rusia.
Pe ce se bazează informațiile?
 
Potrivit Business Today , datele, bazate pe studiile de fază I și II au fost publicate înainte de începerea unui studiu mai mare de fază III, care ar implica în mod normal mii de participanți și un grup placebo ca o comparație.

„Eficacitatea vaccinului este alcătuită din eficacitatea sa imunologică și eficacitatea preventivă”, a raportat agenția de știri TASS, citând Rospotrebnadzor.

"Conform rezultatelor din prima și a doua fază a studiilor clinice, eficacitatea imunologică a vaccinului EpiVacCorona este de 100%."
 
Studiile de fază I și II au testat siguranța, efectele secundare și imunogenitatea potențialului vaccin la 100 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, conform registrului studiilor de stat. 

Date inportante despre vaccin
 
Rusia a început să testeze EpiVacCorona, care este dezvoltat de Institutul Vector din Siberia, în toamna anului trecut.
 
La începutul lui noiembrie 2020, Moscova a declarat că celălalt vaccin aprobat, Sputnik V, a avut eficiență de 92% în protejarea oamenilor de COVID-19, cel puțin pe baza rezultatelor intermediare.
 
Rusia a declarat că poate vaccina 60% din populația sa împotriva COVID-19 în acest an. Totuși, deși vaccinul Sputnik V a fost disponibil la Moscova, desfășurarea în toată țara a fost lentă.
 
Președintele rus Vladimir Putin a hotărât să se înceapă vaccinările în masă săptămâna aceasta.

Ce fel de vaccin este EpiVacCorona
 
Potrivit PrecisionVaccinations.com, în toamna lui 2020, Tatyana Alekseevna Golikova, vicepremierul Rusiei, a declarat: „Vreau să menționez că s-au efectuat studii clinice pe o sută de voluntari pentru EpiVacCorona. Spre deosebire de primul vaccin rusesc „Sputnik V”, care este un vaccin vector, adică produs pe bază de adenovirus, noul vaccin a fost creat pe baza uneia dintre platformele sintetice promițătoare și este un vaccin peptidic; este format din fragmente scurte sintetizate artificial de proteine virale - peptide, prin care sistemul imunitar învață și ulterior recunoaște și neutralizează virusul. Trebuie să spun că vaccinul se caracterizează prin absența reactogenității și prezintă un nivel suficient de ridicat de siguranță."

Când se va utiliza EpiVacCorona
 
EpiVacCorona va fi utilizat în vaccinări în masă din martie, a declarat vicepremierul Tatiana Golikova pentru agenția de știri Interfax.
 
Rusia a raportat 3.612.800 de cazuri de coronavirus, al patrulea cel mai mare total din lume. Numărul mortilor cauzate de noul coronavirus este de 66.623.

PE 11 FEBRUARIE ÎNCEPE PROFU'- SEZONUL 2, LA PRO TV

POȚI VEDEA EPISOADE DIN SEZONUL 1 PE PRO TV PLUS, SAU SÂMBĂTĂ, LA PRO TV:

FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!