Top 10 cele mai scumpe orase din lume 

Top 10 cele mai scumpe orase din lume
Citeste mai mult despre: orase, lume, scumpe, www.incont.ro,
Data: 12 Iunie 2011
Salarii mari, oportunitati, locuri fantastice, dar si cheltuieli pe masura. Care sunt orasele cu cel mai ridicat nivel de trai? Unde traiesc bogatii lumii? Potrivit companiei de consultanta ECA International, care a realizat un studiu pentru a ajuta multinationalele sa-si organizeze mai bine bugetele de cheltuieli si sa le ofere angajatilor sai conditii mai bune de munca si de trai, orasele din Japonia reprezinta la ora actuala cele mai scumpe locuri din lume.

ECA International a luat in calcul factori precum cheltuielile cu bunurile de consum, produsele alimentare de baza, cu serviciile, dar si imbracamintea, produsele electronice, viata sociala si mijloacele de transport, noteaza Business Insider. Organizatia de consultanta a facut diverse comparatii intre orase pentru a scoate in evidenta costul de viata si ce presupune acesta vis-a-vis de alte natiuni.

1. Tokyo, Japonia Cel mai scump oras din lume este, fara doar si poate, capitala Japoniei. Cheltuielie de baza in orasul nipon, cele cu mancarea sunt cu 35% mai mari decat cele din New York. In ceea ce priveste costurile cu imbracamintea, acestea sunt cu 89% mai ridicate decat cele din New York, sustin emigrantii chestionati de ECA. Spre exemplu, un burger costa in New York 6,67 dolari si 8,18 dolari in Tokyo, iar un kilogram de mere 8,18 dolari spre deosebire de 3,18 dolari cat sunt in State.

2. Oslo
, Norvegia Mancarea in Oslo costa cu 85% mai mult decat in New York, iar imbracamintea cu 120 de procente mai mult. De pilda, un burger costa in Oslo 15,73 dolari, iar un litru de lapte 2,8 dolari. Emigrantii din Oslo sustin ca iesirile in oras reprezinta un adevarat rasfat, avand in vedere ca o cina pentru doua persoane, care include si o sticla de vina poate ajunge la 2.000 de coroane norvegiene (echivalentul a 368 dolari). Cat despre fast-food, acesta variaza intre 13 si 18 dolari.

3. Nagoya, Japonia Pe locul trei se afla un alt oras din Tara Soarelui Rasare. Aici insa, pretul mancarii este mai scazut decat cel din SUA (NY). Insa costurile cu imbracamintea sunt cu 24 de procente mai ridicate.

4. Stavanger, Norvegia Mitul conform caruia viata din tarile nordice ale Europei sunt extrem de scumpe se adevereste. Stavanger este un oras din Norvegia, pozitionat pe locul patru in topul celor mai scumpe orase din lume, conform ECA International. Costurile cu produsele de baza sunt cu 50% mai mari in Norvegia decat media tarilor din Uniunea Europeana. Cei stabiliti acolo spun ca un carton de oua costa 6,70 dolari in Stavanger, in timp ce o paine ajunge la 3,66 dolari, iar 400 de grame de unt la 2,75 dolari.

5. Yokohama
, Japonia In Yokohama, al treilea oras nipon de pana acum, inclus pe pozitia a cincea a celor mai scumpe locuri din lume, preturile mancarii depaseste cu 22% costurile din Statele Unite. De exemplu, 0,5 litri de bere costa aici 5,02 dolari. Cat despre vestimentatie, emigrantii platesc cu 118% mai mult decat new yorkezii.

Intra pe www.incont.ro si citeste continurea articolului
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO