Top 10 lucruri neștiute despre viața marelui poet Mihai Eminescu

Top 10 lucruri neștiute despre viața marelui poet Mihai Eminescu
Citeste mai mult despre: Mihai Eminescu, foto, poet, video,
Autor: Redactia
Data publicarii: 15 Ianuarie 2020
Data actualizare: 15 Ianuarie 2020
Mihai Eminescu a fost unul dintre cei mai importanți poeți români, fiind cunoscut în același timp și pentru proza sa. 

Născut în anul 1850 și decedat în anul 1889, viața lui Mihai Eminescu a rămas un izvor plin de teorii și mistere care nici până în ziua de astăzi nu se știu.

Totuși, anumite informații despre câteva dintre obiceiurile, pasiunile și felul în care poetul cucerea fetele s-au aflat. Mai jos, v-am pregătit un top al lucrurilor mai puțin știute despre viața lui Mihai Eminescu.

Veronica Micle ( iubita lui Mihai Eminescu) s-a sinucis la 50 de zile după moartea marelui poet român.

Atunci când era copil, se spune că Eminescu obișnuia să-l sperie pe tatăl său punând șerpi vii în curte. Poetul îl păcălea mereu că a adus păsări vii, însă acesta venea cu reptile acasă.

Era pasionat de sport. Oamenii apropiați poetului spuneau că fotbalul era sportul lui preferat, fiind foarte talentat. Aceasta informație poate fi găsită și în cartea "Amintiri despre Eminescu", a autorului Theodor V. Ștefanelii.

Mihai Eminescu voia să se călugărească. Pe 23 iunie, Eminescu i-ar fi cerut lui Maiorescu să intre la o mănâstire din București și să fie acceptat în rândurile călugărilor. Ce s-a întâmplat mai departe nu se știe cu exactitate

Cunoștea mai multe limbi printre care greaca, latina, italiana, franceza, spaniola, turca, albaneza, dar și sârba.

Nu-i plăcea matematica: "Nu ajunsesem nici la vârsta de douăzeci de ani să știu tabla pitagoreică" , spunea George Călinescu în cartea "Viața lui Mihai Eminescu".

S-a vehiculat că în perioada anilor 1864-1865 Mihai Eminescu ar fi renuțat la școală, acesta înscriindu-se într-o trupă de teatru.

 A fost un naționalist în adevăratul sens al cuvântului, acesta salutând pe toată lumea cu expresia "Trăiască nația!"

Pe vremea când a scris poezia Pe lângă plopii fără soț, Eminescu o iubea pe Cleopatra Leca Poenaru, fiica pictorului Constantin Lecca și verișoara lui I.L.Caragiale.

Marele poet român suferea de o boală psihică, numită sindromul bipolar.

S-a stins pe 15 iunie 1889, la ora 4:00 dimineața în București. A murit într-un halat deteriorat, pe un pat metalic de spital.  

Vezi și profil de celebritate: Surprize in lista cu cele mai bine platite vedete
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies