Topul celor mai fericite tari din lume. Romania ocupa un loc dezamagitor

Topul celor mai fericite tari din lume. Romania ocupa un loc dezamagitor
Citeste mai mult despre: tari, fericire,
Data: 10 Septembrie 2013
Raportul World Happiness Report pe 2013, publicat luni de Earth Institute din cadrul Universitatii Columbia, arata ca cele mai fericite tari din lume sunt in nordul Europei.

Cele mai fericite tari din lume sunt in nordul Europei, in timp ce Romania se afla pe locul 90, inaintea Ungariei si Bulgariei, dar in spatele Greciei sau Libiei, arata World Happiness Report pe 2013, publicat luni de Earth Institute din cadrul Universitatii Columbia.

Danemarca, Norvegia, Elvetia, Olanda si Suedia sunt cele mai fericite tari din lume, potrivit raportului. Rwanda, Burundi, Republica Centrafricana, Benin si Togo - toate situate in zona subsahariana a Africii - se afla pe ultimele locuri ale clasamentului, relateaza CNN.

Statele Unite se claseaza pe locul al 17-lea, in spatele Canadei (locul 6), Australiei (locul 10), Israeului (11), Emiratelor Arabe Unite (14) si Mexicului (16), potrivit Earth Institute.

Raportul claseaza Marea Britanie pe locul 22 intre cele mai fericite natiuni din lume, Franta pe 25, Germania pe locul 26, Japonia pe locul 43, Rusia pe 68 si China pe 93.

"Oamenii pot fi nefericiti din diverse motive - de la saracie si lipsa unui loc de munca pana la problemele familiale si afectiunile fizice", afirma raportul. "Dar in toate societatile, tulburarile mentale cronice reprezinta o cauza ce influenteaza intr-o mare masura nefericirea". "Daca vrem o lume mai fericita, avem nevoie de o cu totul alta abordare asupra sanatatii mintale", conchide raportul.

Mai multe despre acest subiect pe mediafax.ro
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO