ACESTEA sunt cele mai utile aplicatii mobile pentru elevi si studenti

ACESTEA sunt cele mai utile aplicatii mobile pentru elevi si studenti
Citeste mai mult despre: aplicatii, gadgeturi,
Data publicarii: 29 Septembrie 2012
Data actualizare: 29 Septembrie 2012
Odată cu începerea şcolii, The PhoneGeeks, divizia specializată de tehnică și telefonie mobilă a EuroGsm, vă recomandă o serie de aplicaţii, utile pentru elevi şi studenţi.

Printre cele mai utile aplicaţii mobile educative se numără cele dedicate ştiinţelor exacte: matematicii, fizicii sau chimiei

Pentru a ușura învățarea matematicii, aplicaţia Mathematics Reference Formula reuneşte o serie de formule şi exemple de calcule din domenii precum algebră, geometrie, trigonometrie, matrici, variabile sau vectori. Pentru cei care doresc realizarea de exerciţii direct pe telefonul mobil, The Phone Geeks recomandă aplicaţia Math Workout, care permite efectuarea de operaţii aritmetice, corectura acestora, dar şi realizarea de grafice despre progresul înregistrat de utilizator într-o anumită perioadă de timp.

Strict pentru realizarea de calcule, elevii şi studenţii mai pot utiliza aplicaţii specifice precum Math Algebra Solver Calculator sau Calc and Graph, care pot realiza calcule cu până la 3 variabile.

Aplicaţiile mobile care includ atât partea de exerciţii, cât şi cea de corectură, sunt poate cele mai utile pentru exersarea operaţiunilor matematice la orice nivel de dificultate. Utilizatorii au la dispoziţie o serie de instrumente prin care pot rezolva exerciţii şi pot identifica atât greşelile realizate, cât şi metodele corecte de rezolvare, ceea ce asigură un nivel autodidact ridicat”, a explicat Andu Subțirică – The PhoneGeeks.

În domeniul fizicii şi chimiei, The PhoneGeeks recomandă aplicaţiile Physics Cheat Sheets şi Chemistry Cheat Sheets, care includ explicaţii despre fenomele fizice şi reacţiile chimice, o serie de formule de calcul şi exemple de exerciţii. Tot în domeniul chimiei, o altă aplicaţie utilă este Elements - Periodic Table, care prezintă tabelul periodic al lui Mendeleev.

În plus faţă de aplicaţiile dedicate ştiinţelor exacte, elevii şi studenţii pot găsi utile şi aplicaţiile generaliste, de tip enciclopedii, precum Wolfram Alpha sau Mobile Wikipedia, care prezintă informaţii foarte bine structurate din diferite domenii, precum geografie, istorie, muzică, artă etc. Există și aplicaţii mobile în limba română dedicate unei singure materii școlare, precum Geografie sau jocul interactiv Istoria Românilor.

O altă categorie de aplicaţii educative sunt cele dedicate studiului limbilor străine, cum ar fi English Grammar sau French Grammar, precum şi aplicaţia pentru traduceri Google Translate. Tot în domeniul lingvistic, elevii mai pot folosi dicţionare explicative ale limbii române, ca de exemplu aplicaţia Dex pentru Android.

Aplicaţiile pentru editarea, prelucrarea şi transferul documentelor pot fi de asemenea utile elevilor şi studenţilor, în acest sens, recomandarea celor de la The PhoneGeeks fiind Camscanner, pentru scanarea lecţiilor sau cursurilor, Kingsoft Office, pentru editarea documentelor sau Dropbox, pentru transferul acestora. Nu în ultimul rând, consultanţii EuroGsm recomandă aplicaţiile mobile pentru organizarea activităţilor şcolare şi orarelor, precum School Assistant sau Any.Do.

Aplicaţiile cu caracter educativ nu sunt încă foarte cunoscute pe plan local, deoarece smartphone-urile sunt cel mai adesea asociate cu divertismentul. Însă elevii vor descoperi și vor folosi în câțiva ani pe scară largă astfel de aplicaţii practice în activitatea şcolară şi de învăţare”, a adăugat Andu Subțirică.

Ce gadgeturi trebuie utilizate pentru rularea de aplicaţii educative

Cele mai potrivite gadgeturi pentru rularea de aplicaţii educative sunt dispozitivele cu ecran şi calitate vizuală mare, care pot asigura o viteză de operare ridicată şi care prezintă o serie de funcţionalităţi compatibile cu utilizarea aplicaţiilor în cauză.

Majoritatea aplicaţiilor educative redau o serie de grafice şi imagini explicative, fapt pentru care este recomandată o calitate şi o dimensiune mare a ecranului. Astfel, tableta şi telefonul Samsung Galaxy Note, telefonul Samsung Galaxy S3, ipad-ul şi iPhone-ul de la Apple, sau dispozitivele LG Optimus X sau Nokia Lumia 900, sunt cele mai indicate gadgeturi pentru rularea de aplicaţii educative”, a completat Marius Boca – The PhoneGeeks.
 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies