Transformatoarele Enel din Bucuresti devin opere de arta intr-un concurs de graffiti

Transformatoarele Enel din Bucuresti devin opere de arta intr-un concurs de graffiti
Citeste mai mult despre: Transformatoare, Bucuresti, Enel, graffiti,
Data: 08 Septembrie 2011
Transformatoarele Enel din Bucuresti devin "opere de arta", ele urmând sa fie desenate de artisti graffiti precum Saddo, Sinboy sau Pisica Patrata, selectati de un juriu din care fac parte primarul Sorin Oprescu, un consultant de la Ministerul Culturii si un profesor de la Arte.

Primul eveniment din campania derulata de Enel se va desfasura sâmbata, in Parcul Tineretului, unde va fi organizat un concurs pentru acoperirea cu graffiti a primului post de transformare ales de compania de electricitate.

"Zece artisti graffiti talentati vor concura pentru a câstiga marele premiu: oportunitatea de a picta un post de transformare al Enel. Evenimentul marcheaza lansarea proiectului City of Energy al Enel, menit sa transforme statiile de transformare ale companiei in adevarate opere de arta prin talentul si imaginatia tinerilor români", sustine compania intr-un comunicat de joi.

Enel afirma ca prin acest proiect contribuie la "imbunatatirea si schimbarea Bucurestiului intr-un oras mai frumos si mai atractiv".

Cei zece "artisti graffiti" care concureaza pentru dreptul de a picta statia de transformare a Enel au fost selectati "in urma unui concurs online riguros" in care fiecare a prezentat interpretarea sa artistica a orasului energiei. La concurs, cei zece "isi vor arata talentul" pe mai multe panouri, "in timpul unui eveniment care celebreaza energia, tineretea si arta". Cu aceeasi ocazie va fi organizat un concurs de skateboard, totul pe muzica "renumitilor" DJ Fanas, Camil, Sound Around Sound si Khidja.

In cadrul aceluiasi proiect City of Energy, Enel va organiza si o expozitie extraordinara de becuri de dimensiuni umane, "pictate creativ de unii dintre cei mai talentati artisti graffiti din România: Saddo, Sinboy, Heliana, Noper, Pisica Patrata sau Nicu Duta".

"Lucrarile de arta vor fi expuse in septembrie in mai multe locatii din Bucuresti: Piata Charles de Gaulle, Piata Victoriei, Piata Romana, Piata Universitatii, Piata Unirii, statia de metrou Izvor sau Parcul Cismigiu", mai scriu reprezentantii companiei in comunicat.

Mediafax
Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO