Trecatorii s-au oprit in loc doar ca sa vada ce se ascundea in cutia neagra din intersectie. Ideea geniala de 9 milioane de afisari

Trecatorii s-au oprit in loc doar ca sa vada ce se ascundea in cutia neagra din intersectie. Ideea geniala de 9 milioane de afisari
Citeste mai mult despre: trafic, semafor, virale,
Data publicarii: 28 Decembrie 2014
Data actualizare: 28 Decembrie 2014
Nimanui nu ii place sa astepte la culoarea rosie a semaforului, iar nerespectarea acestor reguli aduce adeseori accidente, asa ca autoritatile din Lisabona au avut o idee geniala pentru a face asteptarea la semafor mai placuta.

In mijlocul unei intersectii aglomerate din capitala Portugaliei, omuletul rosul de la semafor danseaza pe muzica si ii incurajeaza pe trecatori sa faca acelasi lucru. Pe trotuar, oamenii pot intra intr-o cutie neagra, asemanatoare cu cea a semaforului si pot dansa in voie cat timp asteapta culoarea verde a semaforului.

Initiativa a vizat importanta sigurantei in trafic, iar rezultatele au fost pe masura: la semafor s-au oprit cu 81% mai multi trecatori decat de obicei.

"Credem ca ideile inteligente pot transforma orasul intr-un loc mai bun. Ca de exemplu luminile care danseaza si ii tin pe oameni in loc cat timp se schimba culoarea semaforului", scrie in descrierea clipului publicat pe YouTube.
alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies