Trei femei, arestate in fata Catedralei Notre Dame! Afla de ce!

Trei femei, arestate in fata Catedralei Notre Dame! Afla de ce!
Citeste mai mult despre: lege, burka, interzise, islam, traditional,
Data publicarii: 12 Aprilie 2011
Data actualizare: 12 Aprilie 2011
Dupa ce in Franta a fost interzisa purtarea voalului traditional islamic in locurile publice, luni, 11 aprilie, mai multe femei au participat la un protest impotriva acestei masuri, in centrul Parisului, in fata catedralei Notre Dame, iar trei dintre ele au fost arestate.

Politia pariziana a declarat ca nu le-a arestat pe cele trei femei din cauza vestimentatia lor - una purta burka, una - niqab (voal care lasa la vedere ochii) si una - hiyab (lasa la vedere toata fata) -, ci pentru ca nu au cerut autorizatie pentru protestul lor.

Asociatia care a organizat marsul, numita “Nu te atinge de Constitutia mea”, sustine prin reprezentantele ei ca a cerut permisiunea, insa prefectura Parisului nu a fost de acord invocand intrarea in vigoare a legii.

Legea a fost aprobata in Parlament fara nicio opozitie in octombrie 2010, insa a generat numeroase dezbateri in mass media.

Legea interzice oricarei persoana sa apara cu fata acoperita in spatiile publice, pe strada, edificii administrative, magazine, restaurante, sali de spectacole, stadioane, scoli.

Femeile care nu vor respecta aceasta lege, vor fi obligate sa plateasca o amenda de 150 de euro sau sa urmeze un curs de civism.

Cine obliga o femeie sa poarte voalul traditional, poate fi pedepsit cu inchisoare de pana la doi ani si amenda de 60.000 de euro.
 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies