Tribul in care femeile sunt tatuate pe fata si poarta cercei imensi in urechi. Care este motivul pentru aceste practici

Tribul in care femeile sunt tatuate pe fata si poarta cercei imensi in urechi. Care este motivul pentru aceste practici
Citeste mai mult despre: Tribul Chin, femei, Myanmar, tatuaje, urechi,
Data publicarii: 29 Decembrie 2016
Data actualizare: 29 Decembrie 2016
In muntii din Myanmar, la mare altitudine si departe de societatea moderna, traieste Tribul Chin. Femeile nascute in aceasta zona a lumii urmeaza cu strictete traditii considerate barbare de cei care le-au aflat povestea.

Frumusetea le-a ruinat viata 

In apropierea varstei de 12-14 ani, femeile sunt tatuate pe fata printr-un procedeu dureros. Imprimarea in piele a vopselei poate dura zile intregi. 

Conform legendei, aceasta traditie a fost initiata pentru a evita ca tinerele sa fie violate sau rapite. Cu alte cuvinte, frumusetea femeilor a fost stirbita intentionat pentru ca acestea sa nu devina concubinele regilor antici, scrie Daily Mail. 

Acest obicei a fost interzis de guvernul din Myanmar in anul 1960, insa pe chipul femeilor in varsta se observa inca cictrice. Pentru ca transformarea sa fie radicala, unele femei au fost obligate sa poarte cercei imensi, care le-au marit lobul urechii si le-au schimbat complet infatisarea. 


Sursa FOTO: Shutterstock


In functie de Tribul Chin din care faceau parte - Munn, Dai si Mkang - modelele de tatuaje imprimate pe chipul femeilor era diferit. Femeile Dai si Mkang au pe desenate pe chip tatuaje similare, sub forma unor patrate cu puncte in centrul lor. Tatuajele femeilor din Tribul Munn sunt alcatuite din linii care incep pe frunte si se prelungesc pe gat. 

Vopseaua din care sunt realizate desenele pe chipul femeilor din Tribul Chin este un amestec de grasime animala, plante si extract din bila de bou.


Sursa FOTO: ShutterstockSursa FOTO: Shutterstock
 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies