Tu știi ce cafea bei? 3 motive să alegi cafeaua la capsule

Tu știi ce cafea bei? 3 motive să alegi cafeaua la capsule
Cafeaua poate fi un bun început de zi. Asigură-te că faci alegerea potrivită! FOTO: iStock
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 03 Septembrie 2019
Data actualizare: 03 Septembrie 2019
Graba este cel mai invocat motiv când facem alegeri proaste în materie de cafea. Ca atunci când traversăm strada pe culoarea roșie a semaforului. Știi, nu? Ți s-a întâmplat.

Dacă nerespectarea regulilor de circulație ți-ar putea pune în pericol viața, alegerea greșită a cafelei ți-ar putea strica ziua. Și, eventual, ți-ar periclita sănătatea. Iată de ce e bine să încetezi să mai bei cafea din locuri dubioase! Cum sunt tonomatele care combină niște prafuri înșelătoare cu apă caldă, zahăr și arome aparent inofensive.

Dacă vrei o cafea autentică, 100% Arabica, preparată în câteva secunde, atunci cea mai bună alegere este cafeaua la capsule. Piața este plină de produse de acest gen. Sortimentele sunt cam aceleași, gusturile noastre sunt diferite.

Ceea ce face diferența între producătorii de cafea este metoda prin care au fost prăjite boabele, felul în care aroma este păstrată în interiorul capsulei și grija manifestată pentru mediul din care provine cafeaua.

Diferențe notabile între branduri și sortimente poți remarca după ce încerci mai multe feluri de cafea la capsule. Atunci îți vei putea contura niște preferințe și gusturi. Dacă nu ai mai încercat cafeaua la capsule până acum, poți începe cu Tchibo Cafissimo, iar în cele ce urmează ei afla care sunt cele 3 motive pentru care merită să o faci.

Cafea capsule cu 100% cafea Arabica. Poate credeai că prepararea unei cafele durează ceva mai mult, însă tehnologia de capsulare a cafelei permite scurtarea considerabilă a acestui timp. Fiecare capsulă conține 100% cafea Arabica, prăjită și măcinată, nu cafea instant. Nu mai puțin de 8 sortimente fine de espresso, caffe crema și cafea lungă și alte 4 sortimente de cafea de origine (Brazilia, Columbia, El Salvador și India) fac din Tchibo Cafissimo o alegere inspirată pentru orice parte a zilei.

Capsule perfect sigilate. Aroma și savoarea cafelei sunt păstrate în interior datorită sistemului de sigilare perfectă a capsulelor de cafea. Singurul moment în care cafeaua intră în contact cu aerul este atunci când învelișul din aluminiu al capsulei este perforat în timpul preparării cafelei.

Agricultură 100% sustenabilă. Producția de cafea necesită resurse impresionante, însă fermierii care dețin plantațiii de cafea sustenabile au grijă de mediul din care provine produsul lor atât de apreciat. De exemplu, fermierii care susțin agricultura sustenabilă nu taie copaci pentru a-I transforma în combustibil, ci ard coaja cafelei. Au mare grijă la consumul de apă și folosesc aparatură de uscat cafeaua care nu poluează. Totodată, apa din tancurile de fermentare este filtrată natural, în pământ, după care e folosită la irigarea culturilor.

Însă, ceea ce trebuie să reții este că fiecare ceașcă de cafea provenită din sursă sigură îți poate face ziua mai frumoasă. Fără coloranți, prafuri și substituenți de cafea. Nu cafea instant, ci 100% Arabica, prăjită și măcinată.

Așa că... ia zi! Când ai băut, de fapt, ultima dată o cafea?
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!