Turnurile de 47 de etaje fara lift: Cum arata cladirea grandioasa din "New York-ul Mediteranei" care nu are ascensor - FOTO

Turnurile de 47 de etaje fara lift: Cum arata cladirea grandioasa din New York-ul Mediteranei care nu are ascensor - FOTO
Citeste mai mult despre: New York, cladiri,
Data publicarii: 10 August 2013
Data actualizare: 10 August 2013
Un zgârie-nori cu 47 de etaje şi cu altitudinea de 200 de metri conceput cu scopul de a ajunge cea mai înaltă clădire rezidenţială din Europa are, doar cu câteva luni înainte de terminarea construcţiei, o problemă esenţială: dezvoltatorii nu au inclus un ascensor în proiect.

Turnurile InTempo din Benidorm, un oraş din provincia Alicante, Spania, erau concepute iniţial să aibă doar 20 de etaje, dar dezvoltatorii au hotărât să crească proiectul la 47 de niveluri şi la 200 de metri, clădirea fiind menită să devină "o viziune a viitorului" şi un simbol al ieşirii Spaniei din criza financiară, scrie dailymail.co.uk.

Imobilul este dotat cu ascensor pentru primele 20 de etaje, dar de la acest punct în sus există doar scări, iar în clădire nu mai este disponibil spaţiu pentru includerea unui alt echipament de ascensor. Controversa în jurul turnurilor din Benidorm s-a accentuat în ultimele săptămâni, după plecarea echipei de arhitecţi.

Aceştia au demisionat, în ciuda faptului că ultimele opt etaje din proiect, care erau menite să unească cele două turnuri de grădini şi piscine, au rămas incomplete.

Cotidianul spaniol El Pais,  care a primit acces la documente, a descoperit mai multe nereguli în cel mai mare proiect al oraşului turistic: nu numai că muncitorii nu au mai fost plătiţi din 2010, dar au fost şi nevoiţi să se deplaseze în mers în clădirea pe jumătate construită, întrucât singurul lift existent a fost construit abia după terminarea primelor 23 de etaje.

De asemenea, ascensorul care în cele din urmă fusese instalat s-a prăbuşit în iulie 2011, rănind 13 muncitori. Ambulanţele au întâmpinat atunci mari probleme în a ajunge la locul accidentului, pentru că zona care înconjura şantierul nu fusese eliberată pentru accesul vehiculelor, din dorinţa de a economisi bani.

Mai multe pe mediafax.ro




VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies