"Ucraina, te iubesc!" – un reportaj semnat de Rareș Năstase, duminică, la România, te iubesc!

Ucraina, te iubesc! ndash; un reportaj semnat de Rareș Năstase, duminică, la România, te iubesc!
Data publicarii: 11 Martie 2022
Data actualizare: 11 Martie 2022
Un război în toată regula are loc în Ucraina. Frontierele românești sunt zilnic asaltate de valuri de refugiați, oameni care fug din calea unui conflict armat, care face tot mai multe victime. 

Rareș Năstase semnează duminica aceasta, de la 18:00, la România, te iubesc!, un reportaj cutremurător care arată o realitate sumbră pe care un popor o trăiește în aceste momente.

Am văzut multe drame la granițele României. Dincolo de frontieră, în Ucraina, sute de familii se despart în fiecare oră. Tații rămân în țara vecină, pentru că legea nu le permite să plece, iar mamele își iau copilașii de mână și pleacă. În cel mai fericit caz, sunt însoțite de surori, mame sau soacre și nu știu ce vor face după ce vor traversa granița către România, cât vor fi plecate, dacă se vor putea întoarce și, mai ales, dacă îi vor pierde pe cei dragi, rămași în zonele atacate. Sunt sute de mii de refugiați care fug din calea războiului pentru a-și pune copiii la adăpost. Iar în România, toți refugiații sunt uimiți de valul de solidaritate care îi întâmpină. Sunt mulți români care se implică, ajută, dau din ce au, nu țin cont de frig și oboseală. Tot ce am văzut, timp de mai bine de o săptămână la Siret, mă face să spun, din toată inima: ROMÂNIA, TE IUBESC!”, a declarat Rareș Năstase.

Organizația Națiunilor Unite a estimat că numărul ucrainenilor strămutați, ca urmare a invaziei ruse, ar putea ajunge la șapte miloane. Prin România au trecut deja peste 250 de mii si aproape jumătate dintre ei nu sunt în tranzit, au rămas la noi.

Europa se confruntă cu cea mai mare criză umanitară a timpurilor moderne și e nevoie de multă solidaritate în aceste vremuri. Iar românii au demonstrat că sunt buni și săritori.

Ucraina, te iubesc! – un reportaj semnat de Rareș Năstase, duminică, de la ora 18:00, la România, te iubesc!

Emisiunea poate fi vizionată, în avans, pe VOYO.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!