MIRACOL: Un american sustine ca s-a vindecat complet de SIDA! Afla ce tratament a urmat! VIDEO

MIRACOL: Un american sustine ca s-a vindecat complet de SIDA! Afla ce tratament a urmat! VIDEO
Citeste mai mult despre: virusi, celule stem, SIDA, tratament, vindecare,
Data publicarii: 18 Mai 2011
Data actualizare: 18 Mai 2011
Timothy Ray Brown din San Francisco, infectat cu virusul HIV din 1995, a declarat intr-un interviu acordat canalului de televiziune CBS 5 ca s-a vindecat complet. Specialistii sustin ca este vorba despre o terapie costisitoare si riscanta.  

M-am vindecat de virusul HIV. L-am avut, dar acum a disparut”, a dezvaluit Timothy Ray Brown, 45 de ani, pentru CBS 5, la inceputul acestei saptamani.

“Rezultatele noastre releva ca pacientul s-a vindecat de virusul HIV”, spuneau cei care au reusit aceasta performanta intr-un articol aparut in editia din decembrie 2010 a revistei “Blood”, care confirma astfel un raport anterior pe aceasta tema publicat in februarie 2009.

Brown, cunoscut si ca “pacientul din Berlin”, oras in care a trait in 2007, s-a supus in anul respectiv unui tratament complicat pentru a se vindeca de leucemie mieloida, un tip de cancer care afecteaza sistemul imunitar.Tratamentul include transplantul de celule stem de la un donator purtator al unei gene ereditare mai putin comune, asociata cu diminuarea riscului de infectare cu virusul HIV.

Inainte de transplant, Brown a fost supus la sedinte intensive de chmioterapie si radioterapie si dupa transplant nu a mai luat antiretrovirale impotriva HIV.

13 luni mai traziu, leucemia a recidivat si Brown a fost supus din nou la un transplant de celule stem de la acelasi donator. Pacientul sustine ca nu a luat niciun fel de medicamente de atunci incoace.

In 2009, “The New England Journal of Medicine” informa ca dupa 20 de luni in care nu a luat antiretrovirale, Brown nu mai prezenta semene ca ar mai exista virusul HIV in organismul sau.

Specialistii avertizeaza, insa, ca este vorba despre un tratament costisitor si riscant, care nu poate fi aplicat tuturor pacientilor si ca nu este un remediu pentru SIDA. In acest caz, celulele stem cu care a fost tratat Brown provin de la un donator cu o mutatie genetica naturala rar intalnita.

Medicamentele care sunt administrate in prezent bolnavilor de SIDA le permite acestora sa duca o “viata normala” ani de zile.

Conform datelor furnizate de ONU, mai mult de 33 de milioane de persoane din lumea intreaga sunt infectate cu virusul HIV.
 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!