Un astronaut NASA a surprins ”râuri de aur” în Amazonia peruviană

Un astronaut NASA a surprins  râuri de aur  în Amazonia peruviană
Citeste mai mult despre: NASA, Amazonia, aur,
Data: 10 Februarie 2021
Într-o imagine surprinsă de Stația Spațială Internațională, Amazonia peruviană strălucește ca aurul.

Chiar dacă, în imaginea publicată de NASA, arată ca niște râuri de aur pur, de fapt este vorba despre acumulări de noroi toxic.

Citește și

 

Strălucirea nefirească este, într-adevăr, rezultatul reflectării luminii soarelui în sutele de gropi cu apă noroioasă, dar la fel de adevărat este că în aceste locuri chiar există foarte mult aur.

 

Conform site-ului NASA Earth Observatory, aceste gropi au fost săpate de mineri indenpendenți, care căutau să dezvăluie unele dintre comorile antice de pe Amazon.

 

Provincia Madre de Dios din Peru, arătată în această imagine, este casa celei mai importante industrii indenpendente de minerit a aurului de pe Terra. Mai bine de 30.000 de mineri - care muncesc la negru - prospectează ilegal zona, distrugând pădurea amazoniană cu excavatoare și camioane pentru a descoperi aurul.

 

Pentru a separa aurul de alte minerale, minerii amestecă sedimentele cu mercur, conform Nature.com. Drept rezultat, mai bine de 55 de tone de mercur ajung în apă sau în atmosferă în fiecare an. Localnicii care mănâncă pește pescuit din aceste ape au de trei ori mai multe șanse să sufere de o intoxicație cu mercur decât cei care nu consumă. 

 

Din spațiu însă, lumea pare doar un râu de aur. 

 

Foto: © NASA/ ISS

Adevărul despre sărutul Cristinei Ich cu Alina Ceușan! - Trending Review cu Daragiu - episodul 55

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies