Un barbat, orb din nastere, s-a vindecat miraculos dupa o operatie. Care au fost primele sale cuvinte

Un barbat, orb din nastere, s-a vindecat miraculos dupa o operatie. Care au fost primele sale cuvinte
Citeste mai mult despre: orb din nastere, cataracta,
Data publicarii: 21 Aprilie 2014
Data actualizare: 21 Aprilie 2014
Pierre Paul Thomas a descoperit abia la 68 de ani culorile lumii in care traieste si chipurile prietenilor si celor din familie.

Barbatul din Montreal, Canada, s-a nascut orb si se resemnase, de atatia ani, sa traiasca in intuneric, inconjurat doar de umbre.  

Acum doi ani, insa, o cazatura puternica l-a trimis direct in spital. Si-a fracturat atunci oasele fetei, inclusiv cele din jurul ochilor, iar doctorul care l-a luat in primire l-a intrebat daca nu vrea si o operatie pentru cataracta. A acceptat, fara sa stie ca a fost cea mai buna decizie din viata lui. Dupa doua operatii destul de simple, Thomas a inceput sa vada: “O Doamne, am fost atat de fericit sa vad cum arata oamenii, sa iasa din umbre” .

Prima persoana pe care a vazut-o clar a fost sora lui, Gisele. Femeii i s-au taiat picioarele de emotie cand fratele ei i-a spus ca este “foarte frumoasa”. “Ne-ar fi placut ca si parintii nostri sa mai fie in viata, ar sari in sus de bucurie sa stie ca Pierre vede”, spune Gisele.

Dr. Miguel Burnier, oftalmologul care l-a operat pe Pierre, spune ca operatiile salvatoare au fost destul de banale, chiar daca pentru pacient au avut un asemenea rezultat spectaculos. “E ceva foarte rar. Dar am mai avut pacienti cu probleme care pareau fara rezolvare si, dintr-o data, am gasit o solutie”, sustine doctorul.

Viata lui Pierre Thomas s-a schimbat radical in ultimele cateva luni. “Acum trebuie sa invat culorile. Si inca mai pipai obiectele, am ramas cu aceasta obisnuinta. Mi se pare un miracol. Ma simt ca un copil, din nou”, sustine el.

Sursa: montrealgazette.com
FULLSCREEN
Un barbat, orb din nastere, s-a vindecat miraculos dupa o operatie. Care au fost primele sale cuvinte
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies