Un bătrân de aproape 100 de ani a absolvit Facultatea de Filosofie și Istorie

Un bătrân de aproape 100 de ani a absolvit Facultatea de Filosofie și Istorie
Autor: Lorena Martin
Data publicarii: 21 Iulie 2022
Data actualizare: 21 Iulie 2022
Giuseppe Paterno este bătrânul în vârstă de 98 de ani care a absolvit Facultatea de Filosofie și Istorie la Universitatea din Palermo. Acesta a doborât recordul pentru cel mai vârstnic absolvent de studii universitare din Italia.

Giuseppe Paterno, în vârstă de 98 de ani, este cel mai bătrân absolvent de studii superioare din Italia! Acesta s-a născut într-o familie săracă din Sicilia., iar în ciuda pasiunii sale pentru cărți, nu a avut posibilitatea materială de a urma cursuri universitare în tinerețe. Din acest motiv, atunci când a reușit să își plătească taxele necesare, el s-a apucat de o facultate, apoi de două masterate.

Bărbatul în vârstă de 98 de ani a obținut în urmă cu doi ani o diplomă de de master în filosofie şi istorie de la Facultatea de Filosofie şi Istorie, la Universitatea din Palermo. Acum, el a primit o altă diplomă în exact aceleași specializări.

Pe Facebook, familia bărbatului a scris că examenul de absolvire a masteratului l-a trecut, pentru a doua oară, cu note maxime.

„Felicitări lui Giuseppe Paterno, promoția 1923, proaspăt absolvent al masteratului în „Științe Filosofice și Istorice”, a anunțat Universitatea din Palermo

La vârsta de 20 de ani, Giuseppe Paterno a a servit în marină în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, după care a lucrat la căile ferate.

Sursă foto: Università degli Studi di Palermo/Facebook
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!