Un câine de salvare din Mexic și-a pierdut viața în urma operațiunilor din Turcia. Tributul adus de Forțele Armate Mexicane

Un câine de salvare din Mexic și-a pierdut viața în urma operațiunilor din Turcia. Tributul adus de Forțele Armate Mexicane
Citeste mai mult despre: cutremur Turcia, caine salvator, Mexic,
Data publicarii: 16 Februarie 2023
Data actualizare: 16 Februarie 2023
Un câine de salvare din Mexico și-a pierdut viața în operațiunile de salvare din Turcia, care a fost lovită de mai multe cutremure. Pe nume Preteo, ciobănescul german a fost unul dintre căinii trimiși de Mexic pentru a ajuta victimele aflate sub dărâmături.

Ministrul apărării, Luis Cresencio Sandoval, a anunțat moartea animalului în cadrul unei conferințe de presă. 

"Ți-ai îndeplinit misiunea, mulțumesc pentru munca ta eroică".

În misiunea sa de salavare, câinele a ajutat la recuperarea a două persoane aflate sub dărâmături. Acesta și-ar fi pierdut viața după ce una dintre clădiri s-a prăbușit peste el.

Forțele Armate mexicane au organizat o ceremonie de adio în cinstea lui Proteo. De asemenea, antrenorul lui, ofițerul Villeda, a publicat un mesaj emoționant pe rețelele în care și-a descris partenerul drept „un câine puternic și muncitor care nu a renunțat niciodată”.

Cutremurele care au afectat Turcia și Siria au rezultat în peste 41.000 de morți, precum și  multe orașe devastate și distruse.

Sursă foto: Getty
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!