Furie în online după ce un model a pozat astfel la Zidul Plângerii. Imaginea a șocat credincioșii din lumea întreagă

29 Iunie 2018, 14:35

Furie în online după ce un model a pozat astfel la Zidul Plângerii. Imaginea a șocat credincioșii din lumea întreagă
Citeste mai mult despre: marisa papen, zidul plangerii,
Un fotomodel din Belgia a indignat clericii din Ierusalim și credincioșii musulmani și evrei din lumea întreagă după ce a pozat nud pe un acoperiș care are vedere la Zidul Plângerii, scrie agenția de presă AFP.

Fotografia a fost publicată într-un ziar local și o arată pe Marisa Papen, un supermodel foarte cunoscut în lumea modelling-ului din Belgia, întinsă pe un șezlong. În planul îndepărtat al fotografiei poate fi văzut Zidul Plângerii, considerat a fi cel mai sacru loc de rugăciune pentru comunitatea evreiască, dar și pentru cea musulmană. 

Imaginea a fost aspru criticată de comunitatea evreiască din întreaga lume, dar și de cea musulmană. Cel mai vocal a fost rabinul Shmuel Rabinowitz, care a spus că e vorba de "un incident foarte grav și trist, care întinează sanctitatea locului, dar și sentimentele credincioșilor." 

„Mi-a fost clar imediat că, dacă voi reuși să fac o poză în fața sau în apropierea Zidului Plângerii, întreaga mea călătorie va fi un succes.”, a povestit modelul pe blogul ei, potrivit The Times of Israel.

Fotografia despre care scrie agenția de presă AFP poate fi văzută aici. 

Fotomodelul a fost reținut și anul trecut pentru un incident asemnător. Atunci Papen a pozat la fel în fața Templului din Karnak și a stat în custodia poliției timp de 24 de ore. 

Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO