Un mistret urias a fost surprins langa o scoala gimnaziala din Hong Kong

13 Februarie 2018, 12:05

Un mistret urias a fost surprins langa o scoala gimnaziala din Hong Kong
Un filmulet a ajuns viral pe Facebook, cand un mistret gigantic a fost surprins cautand in tomberoane, chiar langa o scoala gimnaziala. Desigur ca parintii copiilor ce studiau la acea institutie de invatamant, nu au fost deloc multumiti. 

Animalul poate fi vazut stand in doua picioare si mancand din tomberon, alaturi de alti porcusori. Filmuletul a fost distribuit de 4,600 de ori si a fost vizualizat de 302,000 de ori. 

Multi observatori au fost socati de dimensiunea imensa a mistretului, iar altii de faptul ca langa se afla o scoala gimnaziala, iar copiii puteau fi pusi in pericol. 

Porcii salbatici, al caror habitat in Hong Kong a fost distrus de urbanizare, au o proasta reputatie ca fiind periculosi. 

"Mistretii au fost demonizati de vanatori, si presa locala care nu le-a inteles comportamentul. Daca nu ii provoci, ei nu te vor ataca, deoarece ei sunt speriati de oameni."

Elisa Allen, director PETA UK a declarat pentru UNILAD:"Animalele salbatice se confrunta cu un pericol tot mai mare, pe masura ce activitatile umane incalca habitatele lor naturale si de aceea acest mistret a fost fortat sa recurga la cautarea hranei in gunoi, pentru a supravietui. Animalele din Hong Kong si din intreaga lumea se afla sub o mare presiune, ca rezultat al schimbatii peisajelor, al constructiei de drumuri si a al altor dezvoltari. Trebuie sa ne concetram asupra unei planificari urbane responsabile si a unor metode eficiente, non-letale, care sa tina animalele salbatice departe de centrele urbane."

Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO