Un nou studiu dă speranță: imunitatea la noul coronavirus ar putea dura mult timp, de ordinul anilor

Un nou studiu dă speranță: imunitatea la noul coronavirus ar putea dura mult timp, de ordinul anilor
Citeste mai mult despre: coronavirus, imunitate, studiu,
Data publicarii: 18 Noiembrie 2020
Data actualizare: 18 Noiembrie 2020
Cât poate dura imunitatea la noul coronavirus? 

Potrivit unui nou studiu, citat de New York Times, poate dura ani, poate chiar decenii! Studiul este, fără doar și poate, cel mai plin de speranță de până acum! La opt luni de la infectare, majoritatea persoanelor care și-au revenit au încă suficiente celule imune pentru a evita virusul și a preveni o altă infectare, arată noile date. O rată lentă de declin pe termen scurt sugerează că aceste celule pot persista în organism pentru o perioadă foarte, foarte lungă de timp.

Cercetarea, publicată online, nu a fost evaluată încă amănunțit și nici publicată într-o revistă științifică. Este însă cel mai cuprinzător și mai îndelungat studiu al memoriei imune la noul coronavirus făcut până în prezent, ceea ce dă multă speranță!

„Această cantitate de memorie dovedită de celulele obținute după infectare ar împiedica probabil marea majoritate a oamenilor să se îmbolnăvească de o altă boală severă timp de mulți ani”, a spus Shane Crotty, virusologul de la Institutul de Imunologie La Jolla, care a condus noul studiu.

Descoperirile vor veni probabil ca o ușurare pentru experții îngrijorați de faptul că imunitatea la virus ar putea fi de scurtă durată și că vaccinurile ar trebui administrate în mod repetat pentru a menține pandemia sub control.

PE PRO TV PLUS POȚI VEDEA MATERIALE EXCLUSIVE:

FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies