Un politist a fost concediat, deoarece nu a vrut sa impuste un barbat de culoare

Un politist a fost concediat, deoarece nu a vrut sa impuste un barbat de culoare
Citeste mai mult despre: impuscatura, concediat, politist,
Data: 14 Februarie 2018
In ultimii ani, au existat multe povestiri ale ofiterilor de politie care ii impuscau fatal pe tinerii si barbatii de culoare. Din acest motiv, tensiunile dintre politisti si cei din entniile minoritare sunt mult mai mari decat ar trebui sa fie in aceasta epoca moderna. Cu toate acestea, exista un caz particular care se refera la decizia unui politist de a nu impusca un barbat de culoare, in ciuda faptului ca acesta era inarmat. 

Stephen Mader a fost concediat pentru refuzul de a impusca un barbat de culoare inarmat si a primit acum o suma de 175.000 de dolari pentru acest incident.

Citește și

"La sfarsitul zilei sunt fericit sa pun capat acestui capitol.", a declarat ofiterul.  

Mader nu este de parere ca barbatul reprezenta o amenintare pentru el sau pentru orice alt ofiter. In schimb, politistul nu a vrut sa il impuste si sa actioneze cu calmitate:"Nu era agresiv, nu parea ca ar fi vrut sa foloseasca o arma impotriva nimanui. Nu l-am perceput ca pe o amenintare iminenta."


Sursa: Viral Thread

Politistul a declarat pentru CNN ca Williams era "vizibil infricosat" si i-a spus lui Mader ca dorea sa fie impuscat. 

Mader este un veteran marin care a lucrat in Afghanistan si voia sa foloseasca si instruirea pe care a primit-o in fortele armate, pentru a-l linisti pe tanar. In timp ce Mader a reusit sa il faca pe Williams sa puna arma jos, ceilalti doi politisti au ajuns, iar barbatul de culoare a ridicat din nou arma. Atunci a fost imediat impuscat si ucis de unul din cei 2 politisti ajunsi. Mai tarziu a fost descoperit ca arma lui Williams era neincarcata. 


Sursa: Viral Thread

O investigatie a incidentului a constatat ca impuscatura a fost justificata si la cateva zile, Mader a fost concediat de Departamentul de Politie din Weirton. O parte a scrsorii de reziliere a relatat:"Realitatea nefericita a activitatii politiei este ca luarea oricarei decizii este mai buna decat sa nu se ia nicio decizie.". Un an mai tarziu, Mader a intentat procesul care a sustinut ca a fost concediat din cauza:"neindeplinirii standardelor ca ofiter" si "aparitia dificultatilor intr-un incident critic."

"Niciun politist nu ar trebui sa isi piarda slujba sau sa ii se tarasca numele prin noroi pentru ca a ales sa vorbeasca decat sa impuste un cetatean.", a declarat avocatul lui Mader. "Decizia lui de a rectiona altfel intr-o astfel de situatie ar trebui laudata, nu pedepsita. Politistii nu ar trebui sa fie fortati sa ucida, daca pot rezolva situatia si prin alte cai."

Barbatul a castigat procesul impotriva statului si va primi inapoi de la City of Weirton 175.000 de dolari. 


Sursa: Viral Thread
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies