Un preot, pedepsit pentru că îi place Gucci. Patriarhul: „Sper că vom readuce acest păstor pe calea cea bună” 

Un preot, pedepsit pentru că îi place Gucci. Patriarhul: bdquo;Sper că vom readuce acest păstor pe calea cea bună
Data: 12 Decembrie 2018
Vyacheslav Baskakov, un preot din Rusia, a fost pedepsit de Biserică pentru că a publicat pe contul său de Instagram câteva fotografii cu papuci Gucci și genți Vuitton.

Contul său de social media a atras atenția presei în urmă cu câteva zile, când câțiva utilizatori au observat că părintele are o pasiune pentru brandurile de lux.

Reacția Bisericii Ortodoxe nu a întârziat să apară. „Sper să îl aducem pe acest păstor pe calea cea dreaptă. Și-a ieșit din minți și sperăm să găsim cuvintele și acțiunile potrivite pentru a-l întoarce la cele sfinte, în așa fel încât această purtare greștiă a lui să nu se mai repete.”, a declarat Alexander Volkov, purtătorul de cuvânt al Patriarhului Kirill, liderul Bisericii Ortodoxe din Rusia.

Purtătorul de cuvânt a mai adăugat că preotul a dat dovadă de „prost-gust”.  

În replică, preotul a spus că nu deține obiectele respective și că doar s-a fotografiat cu ele în diverse magazine care le comercializează.


Nu e prima dată când un reprezentant al Bisericii Ortodoxe e prins într-un scandal pentru că are o pasiune pentru hainele și accesoriile high-end. 

În 2012, însuși Patriarhul Kirill a fost protagonistul unui asemenea scandal, după ce pe site-ul Bisericii Ortodoxe a fost publicată o fotografie în care poartă un ceas Breguet în valoare de 30.000 de dolari. După ce opinia publică a reacționat, oficialii Bisericii au republicat aceeași fotografie, dar cu ceasul scos de pe mâna Patriarhului cu ajutorul Photoshop. 

„Ajustarea" din Photoshop a dat naștere unui scandal și mai mare, de vreme ce Biserica a uitat să scoată și reflexia ceasului de pe masa pe care își ținea Kirill mâna.

FULLSCREEN
Un preot, pedepsit pentru că îi place Gucci. Patriarhul: „Sper că vom readuce acest păstor pe calea cea bună” 
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO