Un prezentator TV a ajuns la închisoare din cauza unui interviu. Unde a greșit

Un prezentator TV a ajuns la închisoare din cauza unui interviu. Unde a greșit
Autor: Dan L. Brumar
Data: 21 Ianuarie 2019
Nu poți să spui orice la televizor, iar un jurnalist egiptean s-a convins că libertatea de exprimare în țara lui e limitată. Foarte limitată.

Prezentatorul TV Mohamed al-Gheiti a fost condamnat la un an de închisoare în țara sa, după ce a realizat un interviu cu un bărbat homosexual. Jurnalistul a fost acuzat pentru că ar fi promovat această orientare sexuală, aducând astfel o ofensă majoră religiei musulmane. 

Avocatul prezentatorului, Samir Sabri, a dezvăluit că acesta a fost plasat sub monitorizare strictă vreme de un an și obligat să achite o amendă de 3.000 de lire egiptene (circa 130 de euro.), scrie sbs.com.au.

Condamnarea a venit duminică, însă „incidentul” datează din luna august a anului 2018. Atunci, Mohammed al-Gheiti l-a avut ca invitat în emisiune pe un bărbat gay, cu care a discutat despre cum e oglindită homosexualitatea în mass media. În timpul interviului, invitatul a dezvăluit că lucrează în industria filmelor pentru adulți și că are o relație cu un alt bărbat.

FOTO: alghiety Twitter

Consiliul Audiovizualului din Egipt a luat imediat măsuri împotriva postului TV, suprimând emisia, pe motiv că nu a respectat „interdicția de a prezenta homosexuali și de a promova sloganuri gay în timpul emisiei”.

Curios este că homosexualitate nu este considerată infracțiune în Egipt, însă, conform Agerpres, instanțele de judecată folosesc termeni ca „dezmăț” și „prostituție” pentru a condamna actele sexuale.

Mohammed al-Gheiti poate face apel la decizia tribunalului și să se bucure de libertate până la un nou verdict. Până atunci, jurnalistul trebuie să plătească o cauțiune de 1.000 de lire egiptene (45 de euro).

Emil Rengle, cea mai grea mărturisire la Viața bate vlogul

FULLSCREEN
Un prezentator TV a ajuns la închisoare din cauza unui interviu. Unde a greșit
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO