Un pui de elefant si mama lui, salvati de la moarte de catre oameni! FOTO

Un pui de elefant si mama lui, salvati de la moarte de catre oameni! FOTO
Citeste mai mult despre: elefant,
Data publicarii: 10 Noiembrie 2011
Data actualizare: 10 Noiembrie 2011
Câteva imagini impresionante arata cum omul intervine in lumea animalelor pentru a le salva de la moarte. Un pui de elefant si mama lui a fost scosi dintr-o laguna cu noroi si salvati de la moarte sigura.

Intâmplarea emotionanta a avut loc in Zambia, unde specialistii pentru conservare, care in mod normal nu intervin in evenimentele care se petrec in lumea animalelor, au ajutat un pui de elefant si pe mama sa sa iasa dintr-o laguna cu noroi, scrie dailymail.co.uk.

Elefantii, care au ramas prinsi in noroi, ar fi murit cu siguranta. Turma de elefanti a incercat sa ii salveze pe cei doi, insa pentru ca nu au reusit, au privit de la departare cum oamenii i-ai scos pe cei doi din noroi.

Deoarece noroiul din laguna se usca rapid, salvarea animalelor a devenit o cursa contra cronometru. Oamenii au reusit sa lege puiul de elefant cu o sfoara si sa-l scoata din groapa. Mama elefantului a fost scoasa din groapa cu ajutorul unui tractor.

"Majoritatea celor care lucreaza in conservarea speciilor considera ca omul nu ar trebui sa se amestece in cursul natural al lucrurilor din salbaticie. Suntem de acord cu acest lucru daca problema nu este creata de om. Totusi, fiecare regula are o exceptie, iar puiul de elefant si mama lui prinsi in noroi au fost un astfel de caz. Nu puteam sa stam degeaba si sa vedem cum mor incetul cu incetul", a declarat Rachel McRobb, membra a echipei de savatori.

Mediafax
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!