Un specialist spune cum ar evolua situația în pandemie dacă de mâine toți ar purta mască

Un specialist spune cum ar evolua situația în pandemie dacă de mâine toți ar purta mască
Citeste mai mult despre: coronavirus, masca, SUA,
Data: 15 Iulie 2020
Masca a devenit obligatorie în anumite condiții în majoritatea țărilor afectate de pandemie, dar, din păcate, în unele crează și controverse.

SUA este una din țările unde masca e încă disputată și discutată, dar țara rămâne la momentul actual cea mai afectată de noul coronavirus, cu cel mai mare număr de cazuri noi raportate pe zi, dar și cu un număr mare de decese înregistrate într-o zi.

Robert Redfield, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea bolilor din SUA a declarat că dacă toți americanii ar purta mască, epidemia de Covid-19 ar fi sub control în 4-8 săptămâni.

Redfield a dat un interviu online  Jurnalului Asociației Medicale Americane (JAMA) o publicație medicală în care a vorbit despre purtarea măstii în pandemie: „Cred că dacă putem face ca toată lumea să poarte măști începând de azi, putem să avem situația sub control în patru, șase, opt săptămâni,” a afirmat acesta, citat de Reuters. 

Directorul CDC a mai spus că purtarea unei măști e o problemă de sănătate publică și că el se simte foarte „trist” să vadă că devine atât de politizată această decizie.

Mă bucur să văd președintele și vicepreședintele purtând o mască. În mod clar, în situația lor, aceștia ar putea spune cu ușurință că nu au nevoie, dar avem nevoie ca ei să dea exemplu", a spus Redfield.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA EXCLUSIV "SHARE ÎN BUCATE":

FOTO: SHUTTERSTOCK

FULLSCREEN
masca
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies